in , ,

Orbán: a közös jövő is összeköti a magyar és lengyel népet

Nemcsak a kipróbált, ezeréves barátság köti össze őket, hanem a közös elgondolás is a jövőről

A múlt mellett a közös jövő is összeköti a magyar és a lengyel népet. Nemcsak a kipróbált, ezeréves barátság köti össze őket, hanem a közös elgondolás is a jövőről – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Varsóban, ahol első hivatalos látogatását tette múlt heti eskütételét követően.

 

A kormányfő lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel folytatott megbeszélése után a közös sajtótájékoztatójukon többek között kiemelte: mindketten erős Európát akarnak, részt akarnak venni az Európát javító, felerősítő reformokban, vitákban, és békés fejlődést szeretnének. Továbbá

erős Közép-Európát akarunk, mert meggyőződésünk, hogy ez szolgálja az érdekeinket és egybevág az EU fő céljával, hogy erős régiókból álljon az erős kontinens, és egy erős Közép-Európa sokat adhat az európai kontinens erejéhez”

– vélekedett.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor elmondta: a legnagyobb politikai ügy ma Európában a bevándorlás és a migráció.

Azt a parlamentet, amely ma Brüsszelben ülésezik, az európai emberek még a migránskrízis előtt választották meg”

– mutatott rá.

Úgy vélte, egy év múlva választás lesz, és most már mindenki ismeri a kérdés súlyát, így felvetődik, hogy nem volna-e demokratikusabb megvárni a választást, hogy az újonnan megválasztott parlament zárja le a kérdést. A demokrácia elvét tiszteletben kell tartani – jelentette ki.
(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Nagyinterjú Kásler Miklóssal – Nem féltem a népünket, a magyarok rendkívüli életképességgel bírnak (PS-interjú)

Elcsalták a Lyobbik kongresszusán a szavazást