in ,

Nyivákol Európa legszarabb főpolgármestere: a kormány ma pofátlanul einstandolt négy fővárosi tulajdonú közterületet

A Fővárosi Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul az önkormányzati autonómia semmibevétele miatt.

„Miközben a kormány Brüsszelben éppen Magyarország jogállami működését bizonygatja, itthon pont az ellenkezőjét teszi. A kormánytöbbség ma pofátlanul, kártalanítás nélkül einstandolt négy fővárosi tulajdonú közterületet, köztük a Vörösmarty és a Széchenyi István teret, majd azon nyomban át is adta azokat a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzatnak.

A döntéssel szemben előzetesen mind a Pénzügyminisztérium, mind az Igazságügyi Minisztérium, mind a Belügyminisztérium masszív alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg, eredménytelenül. Csak találgatni tudunk, hogy miért volt ez ilyen fontos a kormányzatnak: a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt akarják-e NER-esíteni, megkárosítva ezzel számos, nyílt pályázaton kiválasztott családi vállalkozást, vagy esetleg Tiborcz István Széchenyi téri szállodaprojektjét akarják egyengetni. Az biztos: sikerült kecskére bízni a káposztát azzal, hogy a közvagyon feléléséről messze földön híres kerületnek adta hűbérbe a budapestiek vagyonát.

Sok illúziónk nincsen, mindenesetre a Fővárosi Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul az önkormányzati autonómia semmibevétele miatt, illetve a bíróságon pert indít a tulajdonelvonásért az Alaptörvény szerint járó kártalanítás érdekében.”

 

– sivalkodik Európa legszarabb főpolgármestere.

 

mindenszo.hu kommentár: sivalkodj, a kurva anyádat!

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Németh Balázs: Von der Leyen tegnap elment gázért könyörögni az azeri diktátorhoz

Demeter Szilárd: Parászka Borókával nem az a legnagyobb baj, hogy nem gondolkozik, csak köpköd