in ,

Nemzetközi sivalkodás van Orbán Viktor miatt – A Bloomberg sztárújságírója követeli az EU-tól: szigetelje el Magyarországot, buktassa meg Orbán Viktort

A Bloomberg rovatvezetője szerint az Európai Unió vezetői mindent megtehetnek annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktor

A Bloomberg rovatvezetője szerint az Európai Unió vezetői mindent megtehetnek annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktort, különösen most, hogy szövetségese, Geert Wilders nyerte meg a hollandiai választásokat.

 

Az Európai Unión belül a demokrácia szent és sérthetetlen, nincs olyan, hogy illiberális demokrácia. Az EU-nak el kell szigetelnie Orbán Viktor Magyarországát. Ezt a harcot ő választotta, és kemény lesz – írta fenyegetően a Bloomberg sztárújságírója.

Marc Champion szerint az EU mindent megtehet, és meg is kell tennie annak érdekében, hogy a magyar miniszterelnök megbukjon.

A rovatvezető – aki azt is leírta, hogy Vlagyimir Putyint katonai szempontból megalázzák Ukrajnában – úgy véli, különösen sürgetővé vált a feladat Geert Wilders hollandiai győzelme után.

 

deális esetben az EU felfüggesztené Magyarország szavazati jogát és támogatását

– írja Champion, ami ugyebár abszolút rímel a nyíltan magyarellenes Daniel Freund véleményére.

A publicisztika idézi Hegedűs Dánielt, a német Marshall Alapítvány kutatóját, aki szerint amíg Magyarország autoriter szigetként az EU-ban marad, addig folyamatosan aláássa az európai döntéshozatalt.

Brüsszelnek semmilyen forrást nem lenne szabad felszabadítania, amíg Orbán Viktor nem hajt végre érdemi reformokat. De a magyar gazdaság az uniós pénzek nélkül is talpon marad

– sajnálkozott a szerző.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Összeborul a moslék megint – Kiderült: az MSZP és a DK Horváth Csabát támogatja Zuglóban

Politikai forradalom, fülkeforradalom zajlott le Hollandiában!