in ,

Nem stadion – Sokrétű fejlesztések következnek a Debreceni Egyetem több karán

Az egyetem több karán megvalósuló fejlesztésekkel korszerűsítik többek közt az öltözőket, a vizesblokkokat, elvégzik a tantermek festését és klimatizálását, valamint tanulóboxokat is kialakítanak

Hamarosan beruházások kezdődnek meg a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. és az Épít-Takarít 2004 Bt. kivitelezésében a Debreceni Egyetemen összesen mintegy 156 millió forint értékben.

Fejlesztik a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar gépszínét több mint 120 négyzetméteren, melynek részeként felújítják és bővítik az öltözőket, a mosdókat, valamint új zuhanyzókat is építenek. A projekt során többek közt:

 • megújítják a földszinti csarnokok világítását,
 • a tantermek világítását teljesen LED-es lámpatestekre cserélik,
 • felújítják és bővítik a földszinti vizesblokkot,
 • lecserélik az elektromos elosztókat, vezetékeket és kábeleket,
 • bővítik az informatikai rendszert és WIFI-hálózatot.

Az egyetem Népegészségügyi Karának TEOK épületében a tantermek régi padlóburkolatát elbontják és új PVC-burkolatokat helyeznek el. Megszüntetik a falakon lévő repedéseket, kifestik a termeket és elvégzik azok klimatizálását is összesen 209 négyzetméteren.

Megújulnak a járdák és a rámpalejáró is

Az említett két fejlesztést az Épít-Takarít 2004 Bt., a soron következő két korszerűsítést pedig a Ke-Víz 21 Zrt. végzi.

A kivitelezés tartalmazza a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar talajvizsgáló laborjához kapcsolódó munkálatokat, amely során felújítják a lejáró rámpát, elbontják az épület melletti sérült járdákat és új járdákat építenek. Ezen kívül fűtés-, víz- és szellőzésszerelési munkálatokat is végeznek majd.

Megújítják továbbá a helyiségek világítását és egyes helyiségek LED-es lámpatesteket kapnak. A korszerűsítés mintegy 126 négyzetméternyi területet érint.

Tanulóboxokkal teremtenek lehetőséget a tanulásra

Fejlesztések indulnak az egyetem Műszaki Karán is, ahol az A épületben az első emeleti aula jobb kihasználtsága érdekében egy oktatási terem megszűnik és mobil térelválasztófal, illetve álmennyezet készül a szükséges helyeken. A földszinti aulában elbontják a mosdóhelyiséget, valamint új álmennyezet készül, az emeleti kopilit üvegfal eltakarják és egy új biztonsági üvegezésű függönyfalat építenek meg.

Az épület első emeleti kollégiumi átjárója új padlóburkolatot és mennyezetfestést kap, a folyosókon pedig tanulóboxokat alakítanak ki a pillérközök beépítésével mind a négy szinten. A Műszaki Kar A épületében a fejlesztések összesen több mint 580 négyzetméteren valósulnak meg.

A Debreceni Egyetemen a közelmúltban jelentették be a Learning Center fejlesztését is, amely 4450 négyzetméteren létesül majd.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

   Épségben van! – Újra itthon van Zoltán,a jeladós fekete gólya

   Nem stadion – Éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek az új helikopterek