in ,

Nem stadion – Ötemeletes modern épülettel bővül a pécsi egyetem

A beruházással leválthatják a belvárosi rossz energetikájú ingatlanokat

Hétmilliárd forintos támogatásból épít új elméleti tömböt a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből megvalósuló fejlesztések részeként indulhat meg a fogászati elméleti tömb, valamint jelentős informatikai fejlesztés kivitelezése.

A korszerű és gazdaságosan fenntartható új épület öt emelettel fog megépülni csaknem háromezer négyzetméter hasznos alapterületen. A több mint hatvan fogászati székes oktatási intézmény a régi belvárosi rossz energetikájú ingatlanokat váltja majd ki az orvosi campushoz közel.

 

Négyszeresére bővítik az internet eddigi sávszélességét

A projekt keretében informatikai fejlesztés is megvalósul, az egyetemi telephelyek közötti gerinchálózat sávszélességét az eddig elérhető négyszeresére bővítik. Mindez a jövőben az egyes telephelyeken átívelő, több tudományterületet magába foglaló oktatási, kutatási és munkát, valamint a betegellátási feladatokat fogja támogatni.

A folytatásban, de még az év végéig teljesen megújulhat az állam- és jogtudományi kar és a közgazdaságtudományi kar épületeiben található vezeték nélküli hálózat, valamint fejlesztik az Ifjúság úti campus két épületének vezeték nélküli internetes hálózatát is.

 

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Magyar csoda! Magyarország harmadik az úszás éremtáblázatán

Bréking! Újra őrizetbe vették a Viking ukrán kapitányát