in

Bréking! Újra őrizetbe vették a Viking ukrán kapitányát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát – olvasható a police.hu-n.  Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette portálunknak az őrizetbe vétel tényét. 

Hozzátették: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2019. május 29-én bekövetkezett dunai hajóbalesettel összefüggésben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt folytat nyomozást, amelyben a nyomozók a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki. A szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban 2019. július 29-én a nyomozók a kapitányt őrizetbe vették, segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt a kihallgatása jelenleg is tart – írta a rendőrség. Arról, hogy utóbbi cselekménnyel is meggyanúsíthatják a kapitányt, korábban már Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. jogi képviselője is beszélt a Magyar Nemzetnek.

 

A Kúria ma délután mondta ki, hogy törvénysértő volt a bíróságok döntése, amikor úgy határoztak, hogy a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását 15 millió forintos óvadék ellenében megszüntetik és a férfit bűnügyi őrizetbe helyezik. Márki Zoltán tanácselnök az ítélet indokolásában elmondta, hogy a hatóság akár újra kezdeményezheti a férfi letartóztatását, ha új bűncselekmény gyanúja merül fel. A Viking Sigyn kapitánya június 13-án került bűnügyi felügyelet alá, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy Budapest területét nem hagyhatta el, hetente kétszer jelentkeznie kellett a rendőrségen és nyomkövetőt is viselnie kellett. A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet, a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek három dél-koreai utast.

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

Nem stadion – Ötemeletes modern épülettel bővül a pécsi egyetem

Migránsok ölik a németeket – Szörnyethalt a vonat alá lökött kisfiú