in

Nem stadion! – ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN: KILENC SZAKRENDELŐT FEJLESZT A KORMÁNY 18,5 MILLIÁRDBÓL

Ez sem lesz Kolosi kedvenc híre

KILENC SZAKRENDELŐT FEJLESZT A KORMÁNY 18,5 MILLIÁRDBÓL

Kilenc szakrendelő fejlesztésére 18,5 milliárd forintot biztosít a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: Ez azonban csak egy része annak a fejlesztési koncepciónak, amely alapján megújítják a Budapesten, illetve a központi régióban élők egészségügyi infrastruktúráját.

Az államtitkár megjegyezte, erre azért van szükség, mert az ország többi részében uniós pályázatok útján korábban 500 milliárd forintot költöttek erre a célra, de a fővárosban és környékén erre nem állt rendelkezésre EU-s forrás.

A központi költségvetésből erre a célra eddig több mint 70 milliárd forintot különítettek el, de a tervek szerint ennek tízszeresét költik majd el három centrumkórház, 28 társkórház, illetve szakrendelők építésére, felújítására, műszercserékre – hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Elmondta azt is, hogy ezek a beruházások a korábbiaktól eltérően másfél év alatt kidolgozott szakmai koncepció szerint történnek, és nem önmagukban, hanem egy átfogó terv részeként valósulnak meg. A koncepció egyik legfontosabb rendező elve a sürgősségi ellátás biztonságosabbá tétele, mivel most a mentőszolgálatnak rendkívül bonyolult szabályrendszer szerint kell végeznie feladatát.

Ónodi-Szűcs Zoltán fókuszpontként a betegbiztonság és a betegelégedettség növelését jelölte meg.
(magyaridok.hu)

Mégegyszer erről a kreténről – AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK ELAPADÁSÁBAN BÍZIK BÉKESI

Az ÁSZ felszólította Vona Gabyt – Hozza nyilvánosságra az elszámolását