in ,

Mégegyszer erről a kreténről – AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK ELAPADÁSÁBAN BÍZIK BÉKESI

Elmeháborodott

– Az MSZP menthetetlenül öregszik és fogy – jelentette ki egykori pártjáról Békesi László, a Horn-kormány pénzügyminisztere (képünkön) a HVG-nek adott interjújában.

Fotó: MTI/Földi Imre

A korábbi tárcavezető elmondta: a máig a Horn Gyula által kijelölt ösvényen haladó szocialisták személyi és szakmai háttere egyre rosszabb, kiürültebb. Békesi nem hisz abban, hogy az ellenzék összefogása rövid távon eredményre vezet, mert szerinte kevés tekintélyes jelöltet tudnak kiállítani.

A politikus úgy vélte, a Jobbik nem tudja megszólítani a baloldaliakat, az LMP pedig sok mindennel próbálkozik, de eredménytelenül. Utóbbi pártból kiváltak az igazán vonzó személyek, maradt Szél Bernadett, akit „reggelire megeszik Orbán”.

Az is kiderült, hogy a Momentum egyetlen filozófiája generációs alapon benyomulni a politikába, és részesedni a hatalomból – vélekedett az egykori miniszter.

Békesi László ország- és kormányellenes nézeteinek is hangot adott. A volt miniszter abban bízik, hogy a 2021-ben véget érő uniós ciklus után elfogy „a szerény gazdasági növekedés fedezeteként beáramló ingyenpénz”, és ezzel egy időben kifutnak az olcsó hitelek is.

– Orbánék pedig csak irreálisan magas kamatokra kapnak majd pénzt, ami középtávon tarthatatlan – fogalmazott a politikus.

Békesi azt is feltételezte a Fidesz–KDNP-kabinetről, hogy a hatalom megtartása érdekében „valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot hirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat és elhalasztja a választásokat”.
(Kárpáti András, magyaridok.hu)

A libsik sírva fakadnak: Egy friss kutatás szerint nyár óta 700 ezerrel nőtt a kormánypárt szavazóinak száma

Nem stadion! – ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN: KILENC SZAKRENDELŐT FEJLESZT A KORMÁNY 18,5 MILLIÁRDBÓL