in

NEM STADION – Megújult külsővel csábít pihenésre Gödöllő főtere

A Penta kivitelezésében rekonstruált Szabadság tér vizes látványelemekkel és még több zöld területtel várja az ide érkezőket.

Csütörtökön adták át Gödöllő felújított főterét. A Szabadság tér és környezete összesen 464 millió forintból született újjá, a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében.

A beruházás a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: a város-központ arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése” projekt keretében valósult meg. A közterület munkálatai során növelték a zöldterületet, és egy olyan új pihenőparkot alakítottak ki, ami rendezvénytérként is megállja a helyét.

A képre kattintva galéria nyílik! 

Díszkivilágítés és vizes látványelemek kerültek kiépítésre

A városi térré történő átalakításkor a természetes elemek használata elsődleges cél volt. A burkolatok és a közművesítés is ennek jegyében korszerűsödött: természetes térkővel és kandeláberekkel újult meg a környezet. A tér középpontjában egy impozáns Zsolnay szökőkutat restauráltak, vizes látványelemekkel egészítették ki, de új díszkivilágítást kapott a templom is. A parkot padokkal látták el és a kerékpártárolást is biztosították.

Ezzel párhuzamosan, egy uniós pályázat keretében megújult a környék kerékpárútja is, így a tér és környezete nem csak a kikapcsolódás szempontjából, de infrastrukturálisan is kiemelkedő jelentőségű.

A jövő évben tervezik továbbá a városháza bővítését és felújítását, amivel befejeződik a teljes főtér rekonstrukciója.

(magyarepitok.hu

SIVALKODÁS PUTYIN MIATT – A nap legnagyobb, nemzetközi szintű sivalkodását az osztrák zöldek produkálták

NEM STADION – 2500 négyzetméteres passzívházat adott át Angyalföldön az FK Raszter