in ,

Agyhalál Gödöllőn – Gémesi György hiúsága miatt nem épül meg a gödöllői “szuperuszoda”? (PS-videó!)

Van baj, nem kicsi

A gödöllői „szuperuszoda” építéséről is tárgyalt csütörtökön Gödöllő Önkormányzata a képviselő-testületi ülésen. A kérdés önmagában azért keltette fel ennyire a médiaérdeklődést, mivel Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője közbenjárásának köszönhetően nyílt lehetőség a négy és fél milliárdos támogatás megszerzésére. Vécsey szerint Gémesi György helyi polgármester tulajdonképpen hiúságból késlelteti több mint fél éve a munkálatok elkezdését.


Gödöllő Önkormányzata a tegnapi napon testületi ülést tartott, amely szokatlanul nagy médiaérdeklődést keltett, leginkább a 4.6 milliárdos „szuperuszoda” megépítésének támogatása miatt. Gémesi György polgármester és a mögötte álló testület hosszas vita és hezitálás után sem tudott konkrétummal szolgálni, zavaros ígérgetések és felvetések váltották egymást a kérdés tárgyalásakor.

VAN IS FORRÁS MEG NINCS IS

Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője is megjelent az ülésen, aki tanácskozási joggal hozzászólhatott a vitaponthoz. Gémesi a kérdésben rögtön azzal indított, hogyha állami pénzből, 4.6 milliárdos ráfordítással uszodát építenek Gödöllőn, ahhoz nekik semmi közük. Többször nyomatékosította, forrásaik apadnak, saját tartalékaik pedig kimerülőben vannak, így ha kapna konkrétumokat a tervezetről, ő támogatná azt, de egy fillért nem fognak beleadni a projektbe.

Vécsey László viszont kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetért az önkormányzat a felelős. A beruházáshoz szükséges telekalakítást ugyanis Gémesi testületi többsége úgy alakította, hogy az uszodának helyet adó állami földterületből 1855 négyzetméter területet elvett. A fideszes politikus rámutatott, hogy az önkormányzat nem akart ezért fizetni, az állami vagyonkezelő pedig nem adhatta át ingyen, hiszen nem kötelező önkormányzati feladat ellátása céljából igényelték a területet.

Bár Gémesi a vita elején leszögezte, semmiféle tartalékkal nem rendelkeznek, miután Vécsey leleplezte, valójában a lekötött papírokkal együtt közel hárommilliárd forintnyi tartaléka van Gödöllőnek, a polgármester irányt váltott. Biztosította a fideszes képviselőt és a jelenlévőket, pár százezer azért mégiscsak akadhat, amit fel tudnának ajánlani a munkálatok megkezdésére, valamint nyitott a tárgyalásokra. Bár nehéz kibogozni a szálakat, miért is van halogatva hónapok óta a lehetőség, a legvalószínűbb felvetés mégiscsak az lehet, hogy a többmilliárdos támogatást nem Gémesi György szerezte, és hiúságból, vagy személyes ellentétek miatt kerülgette, késleltette és hagyta figyelmen kívül a kecsegtető projektet.

Nézze meg az eseményről készített videónkat is!

A videót készítette: Tihanyi Rita és Ambrus Petra; Vezető kép: PS
(Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hülye ellenzék – Orbán Balázs: iszonyatos, hogy az ellenzéknek mondanivalója és véleménye sincs a migrációról

Példátlan TÁMOGATÁS! – Pártállástól függetlenül sorakoztak fel a polgármesterek a fideszes jelölt mögött Veszprémben