in ,

Na végre! Gémesi bukhat Gödöllőn

A huszonkilenc éve polgármesterkedő politikust csak a Momentum támogatja, Gyurcsányék, az MSZP–P és a Jobbik külön jelöltet indít az önkormányzati választáson

Huszonkilenc év polgármesterség után az ősszel komolyan esélyes a bukásra a gödöllői választáson Gémesi György. A hajdani jobboldali politikust az ellenzéki összefogás helyett már csak a Momentum támogatja.

Az ország egyik leghosszabb ideje hivatalban levő polgármestere, Gémesi György eddig példa nélküli közelségbe került ahhoz, hogy elveszítse városvezetői posztját az őszi önkormányzati voksoláson.

A gödöllői hírforrások szerint a polgármester helyzete végképp meggyengült, mivel mostanra mind a jobboldali, keresztény értékeket valló, mind az ellenzéki összefogás pártján álló baloldali szavazók többsége csalódott a kiszámíthatatlanul politizáló Gémesiben.

A Fidesz–KDNP támogatásával induló független polgármesterjelöltnek, Kolozs Csabának ezért komoly esélye van a győzelemre, a korábbi voksolásokkal ellentétben idén már nem lehet számítani arra, hogy az EP-választáson helyben 46 százalékot szerzett Fidesz szavazói nagy számban átszavaznának Gémesire. A volt MDF-esből balliberálissá vált politikus minden értékelvűséget nélkülöző politikai oldalváltásai miatt népszerűsége mélyrepülésbe kezdett, az általa az LMP-vel közösen a vidéki szavazatok begyűjtésére kitalált Új Kezdet pártja a 2018-as választáson teljes kudarcot vallott. Gémesi ezután cserben hagyta az LMP-t, majd kosarat adott a DK–MSZP–Jobbik ellenzéki összefogásnak és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomnak is.

A jobb- után így a baloldal szavazóit is semmibe vette Gémesi, aki idén csak a Gödöllői Lokálpatrióta Klub nevében indul.
Márki-Zayék annyira megsértődtek, hogy teljesen ki is vonultak Gödöllőről. A Gyurcsány-párt által vezetett ellenzéki összefogás pártjai viszont az összes egyéni képviselőjelölti körzetben saját jelölteket indítanak, sőt a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik Ellenzéki Összefogás Gödöllő 2019 elnevezéssel Kovács Barnabás személyében önálló polgármesterjelöltet. A polgári oldal reményei szerint azonban egyiküknek sem hoz majd sikert az őszi voksolás, mivel a szavazók többsége keresztény és konzervatív értékrendet követ, és megelégelték Gémesi politikai pálfordulásait.

Vécsey László, a választókörzet Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta lapunknak, érzése szerint a Fidesz minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy leváltsa Gémesit, mivel a vezető immár teljesen hiteltelenné vált. „Gémesi már nem párbeszédképes sem a lakossággal, sem a helyi művészvilággal, sem a vállalkozókkal, sem a kormányzattal. Csak a saját világában él. Ezért Gödöllő most arról dönt, hogy lesz-e végre egy párbeszédképes vezetése” – magyarázta lapunknak Vécsey László.

(forrás:www.magyarhirlap.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Oszt mibű’??? Ingyenes BKK-t ígér Berki Krisztián, ha megválasztják

      Ez sem stadion! Itt tart a zalaegerszegi uszoda építkezése