in , ,

Diplomáciai nagyüzem az uniós választás kampányának hajrájában

Nagyhatalmak vezetői és neves európai politikusok egyeztetnek Orbán Viktorral

– Nagyra értékelem Orbán Viktor miniszterelnököt, mert ő volt az az európai politikus, aki 2015-ben segített megállítani a tömeges illegális bevándorlást – jelentette ki szombaton Heinz Christian Strache osztrák alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt elnöke egy lapinterjúban. Strachét egyébként a magyar kormányfő éppen ma fogadja Budapesten, mindössze négy nappal azután, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter is hazánkban folytatott tárgyalásokat Orbán Viktorral. A legfőbb téma mindkét esetben a májusi EP-választások utáni lehetséges szövetségkötés a bevándorlásellenes, szuverenista pártok és pártcsaládok között.

– Május 27-én, az európai parlamenti választások másnapján Európa egy másik reggelre fog ébredni – ezt már Georgi Markov, a legnagyobb bolgár kormánypárt, a jobboldali GERB parlamenti képviselője mondta a Magyar Nemzetnek. Szerinte ma két Európa van: a biztonságos Európa, Orbán Viktor Európája, illetve Nyugat-Európa, amely elfordult a kereszténységtől. A magyar miniszterelnök európai politikusok mellett gazdasági hatalmak vezetőivel is találkozik mostanában.

Április végén Hszi Csin-ping kínai államfő fogadta Orbán Viktort Pekingben, a jövő héten pedig Donald Trump amerikai elnök látja vendégül a magyar miniszterelnököt.

Illusztris névsor: Hszi Csin-ping, Donald Trump, Matteo Salvini és Heinz-Christian Strache. A magyar gazdasági és politikai törekvések világszerte figyelmet keltenek
Fotó: Kurucz Árpád

A május 13-i munkalátogatás kapcsán Szijjártó Péter a hét végén arról beszélt: az amerikai elnök és a magyar kormány egyformán erőteljes migrációellenes álláspontot képvisel, Magyarország pedig éppúgy megvédi saját határait, ahogy az Egyesült Államok. A külügyminiszter kiemelte: mindkét félnek a nemzeti érdek az első, és saját polgárainak biztonságát tekinti a legfontosabbnak.

A gondolatot folytatva Szijjártó Péter az uniós választásra utalva azt mondta: remélhető, hogy májusban az európai polgárok a brüsszeli bürokraták helyett a nemzeti érdekeket képviselő politikusok kezébe helyezik a kontinens jövőjét.

(forrás:magyarnemzet.hu)

Bayer Zsolt szabályosan megsemmisítette az ellenzéket a Bayer showban – Videó

Elképesztő! Újabb brit iskoláról derült ki, hogy az Iszlám Állam nézeteit hirdeti