in ,

Nagyon jó a műsor elvtársak – „Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal”

Hallottunk már ilyet az SZDSZ-től

„Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal”

Dögevő, keselyű, sakál, hullarabló – ilyen jelzőkkel illetik a baloldali szavazókat megcélzó Jobbikot az MSZP meghatározó politikusai – köztük Molnár Gyula pártelnök, aki leszögezte: Horn Gyula pártja nem fog össze a szélsőjobbal. A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám válaszul az MSZP történelmének emberiségellenes bűneit emlegeti.

Valódi indulatokat váltott ki, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök az MSZP agóniája közepette startolt rá a Botka László miniszterelnök-jelölt lemondása után megzavarodott szocialista szavazókra. Vona nyílt levelében csábítgatja az MSZP-s kötődésűeket, amelyre Molnár Gyula pártelnök és Lendvai Ildikó, a párt egykor meghatározó politikusa, ma az MSZP Programtanácsának vezetője is keményen válaszolt.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

– Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal – idézte az MTI Molnár Gyulát, aki leszögezte: az MSZP él. – Vissza lehet térni mindenkinek a fészkére. A keselyűknek nem kell tovább keringeni fölöttünk – fogalmazott élesen a szocialisták első embere.

MTI Fotó: Kovács Attila

Lendvai Ildikó ennél is konkrétabban fogalmazott, a korábbi pártelnök Facebook-oldalán politikai hullarablónak nevezte a Jobbikot.

„Itt keringenek a keselyűk, és a sakálok már szimatolnák a vérszagot… Vona azzal csábít: nem a baloldal és a jobboldal között van különbség, hanem a kormány és a kormányváltók között… Csakhogy piszkos ruhát nem úgy váltunk, hogy a szennyesládában keresgélünk” – írta. Lendvai szerint tehát a Jobbik a szennyes ruha, amit semmiképpen nem ajánlana a baloldali érzelmű embereknek.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MSZP-t a 2010-es választási bukás előtt vezető Lendvai szerint egy Jobbik-kormányzás esetén felmerülhet, hogy minden iskola szegregált lesz, kilökik a „selejt” gyerekeket, korlátozzák a szavazati jogot.

„Attól is lelkes volna-e… a baloldali ember…, ha bocsánatos bűn komcsizni, buzizni, cigányozni, zsidólistázni”? „Ha a néppárti Jobbikban is helye van annak, aki beleköp a Duna-parti cipőkbe… Holokamuzik?” – teszi fel a költőinek szánt kérdést. (Utóbbi két elhíresült akció Kulcsár Gergelyhez, a Jobbik jelenleg is aktív botrányhős képviselőjéhez kötődik – a szerk.)

És ha ez nem volna elég bizonyíték arra, hogy az ellenzéki paletta két vége nem került közelebb egymáshoz, a Jobbik lakájmédiumán, az Alfahíren Mirkóczki Ádám pártszóvivő hasonló stílusban válaszolt Lendvainak.

– Nem a 2003-ban, egyetemista fiatalok által alapított Jobbik követett el ordas eszmék nevében emberiségellenes, történelmi bűnöket, hanem az MSZP elődpártja, amelybe anno ön is belépett és vezető tisztségeket vállalt – reagált a jobbikos.

(lokal.hu)

Megmozgatta az twitterezők fantáziáját, hogy Soros a Vegas-i merénylet előtt adta el a részvényeit

(videó) Orbán Viktor alaposan helyretette az ellenzéket