in

Megmozgatta az twitterezők fantáziáját, hogy Soros a Vegas-i merénylet előtt adta el a részvényeit

Az amerikai twitterezők tömegének szúrja a szemét, hogy Soros György kevéssel a merénylet előttig részvényese volt a Las Vegasi tragédiában érintett szállodána

Az amerikai twitterezők tömegének szúrja a szemét, hogy Soros György kevéssel a merénylet előttig részvényese volt a Las Vegasi tragédiában érintett szállodának. Bár a tőzsdspekulánsról bármi rosszat el tudunk képzelni, természetesen mégsem szeretnénk összefüggésbe hozni őt a véres eseményekkel. A történet annyiban érdekes, hogy a nevének emlegetésével mi szakadt fel az amerikai társadalomban: kiderült, hogy a tőzsdespekuláns arrafelé sem örvend túl nagy népszerűségnek. A posztolókat például felháborítja, hogy Soros szenvedélyesen támogat olyan szélsőségesen radikális szervezeteket, mint például a Refuse Fascism. Mint ismert: ez az antifasiszta csoport felelős a Berkeley egyetemen, valamint Charlottesville-ben kirobbantott erőszakhullámért, amit minden politikai szereplő elítélt.

Haltauner Radio Show-ban például felszólították a szövetségi nyomozókat, hogy az érintett vegasi szállodát birtokló MGM Resort pénzügyi tranzakcióit azonnal vizsgálják ki. Gyanújuk szerint ugyanis Soros jókora hasznot húzott abból, hogy a támadás előtti napokban szabadult meg az MGM Resortban június végén szerzett részvényeitől. Soros György egyébként annyira megrendült a történtek miatt, hogy a tragédia utáni napon azzal volt elfoglalva, hogy miért helyeztek ki róla plakátokat Budapesten.

A twitterezők szerint Mandalay Bay szálloda vezérigazgatója, James Murren személyes jó barátja Soros Györgynek, és lelkesen támogatja a tőzsdespekuláns által pénzelt szélsőséges csoportokat, így az SPLC-t és a CAIR-t is. Nagy port kavart, amikor a vezérigazgató augusztusban felszólította munkavállalóit, hogy ők is segítsék adományaikkal ezen szervezetek munkáját. A vezérigazgatóról azért azt sem árt tudni, hogy Jim Murren Obama tanácsadójaként  és Hillary Clinton támogatójaként vált ismertté. A támadás utáni napon már megjelentek azok a tweetek, amik összefüggésbe hozták az üzletemberpárost a mészárlással.

— Laura Loomer (@LauraLoomer) 2017. október 2.

A Mandalay Bay-hez Sorosnak is volt köze. Nahát.

A milliárdos üzletember egy izgalmas pénzügyi csavarral szerzett majd adott túl az MGM Resortban vásárolt részvényeitől. Ez a pénzügyi tranzakció pedig több kérdést is felvet.

Az MGM Resorts International részvényeibe 42 millió dollárral szállt be Soros 2017.június 30-án, majd alig másfél hónap elteltével 0,75 százalékos hozammal inkább mégis kiszállt a szállodalánc-bizniszből.

Forrás: az USA Értékpapír és Tőzsdebizottságának hivatalos oldala

Kérdésként merül fel, hogy vajon miért vásárolta meg a Soros Befektetési Alap az MGM részvényeit annak ellenére, hogy azok értéke az előző időszakban drasztikusan csökkentek? Vajon milyen információkat kapott (és kitől?) a Soros Alap, hogy az MGM Részvényeket mégis befektetésre alkalmasnak találta?

A lejjebb ismertetett posztolók azt is “felettébb érdekesnek” tartják, hogy az MGM ügyvezető igazgatója, James Murren a támadás előtti hetekben (2017. szeptember 05.) bejelentette: eladja a társaság részvényeit. Az amerikai közvéleményben egyre inkább erősödik az a nézet, hogy ez nem lehet a véletlen műve és azt feltételezik, hogy James Murren tudhatta, hogy a támadás az MGM tulajdonában lévő Mandalay Bay Casino Hotelben lesz. Ebben az esetben pedig számíthatott arra, hogy az MGM-részvények értéke a támadást követően csökkennek majd, így jobbnak látta mielőbb megválni azoktól.

Soros György azonban egészen biztosan nyert a rövidtávú befektetéssel, a Whalewisdom jelentése szerint nem is keveset.

Jó befektetésnek bizonyult, pedig nagyon kockázatosnak tűnt még 2017 első félévében….

Összeesküvés-elméletekben nincs hiány

A pénzügyi tranzakciók furcsaságait firtató portálok beszámolói mellett számos feltételezés is napvilágot látott, melyekben nem is egy, hanem több elkövetőt vélnek felfedezni a videófelvételeken, így a magányos elkövetőről kiadott rendőrségi közleményt több sajtóorgánum egyszerűen fakenews-nak minősítette, amire a közösségi portálokon rá is erősítettek a felhasználók. A twitteren jelentek meg először a merénylő Paddock antifasiszta csoportokhoz való kötődéséről szóló infók, amiket aztán különböző portálok átvettek. A lapok arról is említést tesznek, hogy rengeteg dolgot elhallgat a mainstraim média, egyebek mellett azt, hogy volt egy nő, aki a lövöldözés előtt azt üvöltözte, hogy “mind meghaltok”.  A videót itt láthatják.

Paddock egy Trump-elleni tüntetésen

Az amerikai portálok már azt is kifejtették, hogy a tragédiát igen jól “meg tudja lovagolni” Hillary Clinton, aki Obamahoz hasonlóan a fegyvertartás otthoni szabályainak szigorításával kampányolt. Paddock ugyanis legálisan tartotta magánál a fegyverarzenált.

— Nevadans Against A21 (@noonagenda21) 2017. október 2.  

Forrás: twitter

Pikáns adalék, hogy a merénylet elkövetője 2012-ben a Soros érdekeltségébe tartozó Cosmopolitan Hotelt perelte be kártérítésért, mivel elcsúszott séta közben a szállodában.

Soros György egyébként annyira megrendült a történtek miatt, hogy a tragédia utáni napon azzal volt elfoglalva, hogy miért helyeztek ki róla plakátokat Budapesten és twitter-azt magyarázza, hogy mindaz, amit állítanak róla, kitaláció csupán.

Azt, hogy miért követte el Paddock a tömegmészárlást, egyelőre nem tudni. Az amerikai twitterezők egy része a merénylet után mindenesetre a Soros-féle brigád által agyonszeretett radikális antifasisztákkal hozza összefüggésbe az elkövetőt, bőszen felemlegetve azt is, hogy George Soros ezúttal is jó nagyot kaszált.

(Jurák Kata, PestiSrácok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most lesz, vagy nem lesz független Katalónia?

Nagyon jó a műsor elvtársak – „Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal”