in

Megmozgatta az twitterezők fantáziáját, hogy Soros a Vegas-i merénylet előtt adta el a részvényeit

Az amerikai twitterezők tömegének szúrja a szemét, hogy Soros György kevéssel a merénylet előttig részvényese volt a Las Vegasi tragédiában érintett szállodána

Az amerikai twitterezők tömegének szúrja a szemét, hogy Soros György kevéssel a merénylet előttig részvényese volt a Las Vegasi tragédiában érintett szállodának. Bár a tőzsdspekulánsról bármi rosszat el tudunk képzelni, természetesen mégsem szeretnénk összefüggésbe hozni őt a véres eseményekkel. A történet annyiban érdekes, hogy a nevének emlegetésével mi szakadt fel az amerikai társadalomban: kiderült, hogy a tőzsdespekuláns arrafelé sem örvend túl nagy népszerűségnek. A posztolókat például felháborítja, hogy Soros szenvedélyesen támogat olyan szélsőségesen radikális szervezeteket, mint például a Refuse Fascism. Mint ismert: ez az antifasiszta csoport felelős a Berkeley egyetemen, valamint Charlottesville-ben kirobbantott erőszakhullámért, amit minden politikai szereplő elítélt.

Haltauner Radio Show-ban például felszólították a szövetségi nyomozókat, hogy az érintett vegasi szállodát birtokló MGM Resort pénzügyi tranzakcióit azonnal vizsgálják ki. Gyanújuk szerint ugyanis Soros jókora hasznot húzott abból, hogy a támadás előtti napokban szabadult meg az MGM Resortban június végén szerzett részvényeitől. Soros György egyébként annyira megrendült a történtek miatt, hogy a tragédia utáni napon azzal volt elfoglalva, hogy miért helyeztek ki róla plakátokat Budapesten.

A twitterezők szerint Mandalay Bay szálloda vezérigazgatója, James Murren személyes jó barátja Soros Györgynek, és lelkesen támogatja a tőzsdespekuláns által pénzelt szélsőséges csoportokat, így az SPLC-t és a CAIR-t is. Nagy port kavart, amikor a vezérigazgató augusztusban felszólította munkavállalóit, hogy ők is segítsék adományaikkal ezen szervezetek munkáját. A vezérigazgatóról azért azt sem árt tudni, hogy Jim Murren Obama tanácsadójaként  és Hillary Clinton támogatójaként vált ismertté. A támadás utáni napon már megjelentek azok a tweetek, amik összefüggésbe hozták az üzletemberpárost a mészárlással.

— Laura Loomer (@LauraLoomer) 2017. október 2.

A Mandalay Bay-hez Sorosnak is volt köze. Nahát.

A milliárdos üzletember egy izgalmas pénzügyi csavarral szerzett majd adott túl az MGM Resortban vásárolt részvényeitől. Ez a pénzügyi tranzakció pedig több kérdést is felvet.

Az MGM Resorts International részvényeibe 42 millió dollárral szállt be Soros 2017.június 30-án, majd alig másfél hónap elteltével 0,75 százalékos hozammal inkább mégis kiszállt a szállodalánc-bizniszből.

Forrás: az USA Értékpapír és Tőzsdebizottságának hivatalos oldala

Kérdésként merül fel, hogy vajon miért vásárolta meg a Soros Befektetési Alap az MGM részvényeit annak ellenére, hogy azok értéke az előző időszakban drasztikusan csökkentek? Vajon milyen információkat kapott (és kitől?) a Soros Alap, hogy az MGM Részvényeket mégis befektetésre alkalmasnak találta?

A lejjebb ismertetett posztolók azt is “felettébb érdekesnek” tartják, hogy az MGM ügyvezető igazgatója, James Murren a támadás előtti hetekben (2017. szeptember 05.) bejelentette: eladja a társaság részvényeit. Az amerikai közvéleményben egyre inkább erősödik az a nézet, hogy ez nem lehet a véletlen műve és azt feltételezik, hogy James Murren tudhatta, hogy a támadás az MGM tulajdonában lévő Mandalay Bay Casino Hotelben lesz. Ebben az esetben pedig számíthatott arra, hogy az MGM-részvények értéke a támadást követően csökkennek majd, így jobbnak látta mielőbb megválni azoktól.

Soros György azonban egészen biztosan nyert a rövidtávú befektetéssel, a Whalewisdom jelentése szerint nem is keveset.

Jó befektetésnek bizonyult, pedig nagyon kockázatosnak tűnt még 2017 első félévében….

Összeesküvés-elméletekben nincs hiány

A pénzügyi tranzakciók furcsaságait firtató portálok beszámolói mellett számos feltételezés is napvilágot látott, melyekben nem is egy, hanem több elkövetőt vélnek felfedezni a videófelvételeken, így a magányos elkövetőről kiadott rendőrségi közleményt több sajtóorgánum egyszerűen fakenews-nak minősítette, amire a közösségi portálokon rá is erősítettek a felhasználók. A twitteren jelentek meg először a merénylő Paddock antifasiszta csoportokhoz való kötődéséről szóló infók, amiket aztán különböző portálok átvettek. A lapok arról is említést tesznek, hogy rengeteg dolgot elhallgat a mainstraim média, egyebek mellett azt, hogy volt egy nő, aki a lövöldözés előtt azt üvöltözte, hogy “mind meghaltok”.  A videót itt láthatják.

Paddock egy Trump-elleni tüntetésen

Az amerikai portálok már azt is kifejtették, hogy a tragédiát igen jól “meg tudja lovagolni” Hillary Clinton, aki Obamahoz hasonlóan a fegyvertartás otthoni szabályainak szigorításával kampányolt. Paddock ugyanis legálisan tartotta magánál a fegyverarzenált.

— Nevadans Against A21 (@noonagenda21) 2017. október 2.  

Forrás: twitter

Pikáns adalék, hogy a merénylet elkövetője 2012-ben a Soros érdekeltségébe tartozó Cosmopolitan Hotelt perelte be kártérítésért, mivel elcsúszott séta közben a szállodában.

Soros György egyébként annyira megrendült a történtek miatt, hogy a tragédia utáni napon azzal volt elfoglalva, hogy miért helyeztek ki róla plakátokat Budapesten és twitter-azt magyarázza, hogy mindaz, amit állítanak róla, kitaláció csupán.

Azt, hogy miért követte el Paddock a tömegmészárlást, egyelőre nem tudni. Az amerikai twitterezők egy része a merénylet után mindenesetre a Soros-féle brigád által agyonszeretett radikális antifasisztákkal hozza összefüggésbe az elkövetőt, bőszen felemlegetve azt is, hogy George Soros ezúttal is jó nagyot kaszált.

(Jurák Kata, PestiSrácok.hu)

Most lesz, vagy nem lesz független Katalónia?

Nagyon jó a műsor elvtársak – „Horn Gyula pártja nem tárgyal a szélsőjobbal”