in ,

Na végre! Idősotthon: jogi lépéseket terveznek a hozzátartozók – Videó

Jogi lépéseket tervez több, a Pesti úti idősotthonban elhunyt gondozott rokona

Jogi lépéseket tervez több, a Pesti úti idősotthonban elhunyt gondozott rokona – nyilatkozta híradónknak az egyik hozzátartozó. A nő arról számolt be, hogy borzalmas állapotok voltak az intézményben és édesapja haláláról csak több nap után értesítették.

100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás – ezt állapította meg a fővárosi kormányhivatal legfrissebb vizsgálata a Pesti úti Idősek Otthonában. A Hír TV-nek több hozzátartozó is arról számolt be, hogy hónapokig nem találkoztak orvossal az intézményben, és a lakókat nem gondozták megfelelően.

100 idős ember közül 97-en kiszáradva, 88 esetben alultápláltan kerültek be a Bajcsy-Zsilinszky kórházba a Pesti úti otthonból –mondta el a kórház főigazgatója Magyarország élőben című műsorunkban.

Bodnár Attila hozzátette: nemcsak az a kérdés, hogyan került be a koronavírus az intézménybe, hanem az is, milyen szakmai és higiénés lépéseket tettek meg a fenntartók.

Négy napig nem szóltak az idősotthon dolgozói édesapja haláláról – mondta el híradónknak az egyik neve elhallgatását kérő hozzátartozó.

Arról számolt be: nemhogy orvossal, de ápolókkal is csak alig alig találkozott az otthonban.

A nő azt is mondta, több hozzátartozóval együtt jogi lépéseket terveznek. Az elhunytak rokonai pert indíthatnak a halálesetek miatt, de valószínűleg a Nemzeti Nyomozó Iroda is meghallgatja őket a folyamatban lévő vizsgálat során – mondta el híradónk által megkeresett ügyvéd.

A Pesti úti otthonban eddig több százan fertőződtek meg koronavírussal, és 45-en hunytak el.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Show: „Gurmai Zita és Arató Gergely is komplett hülyét csinált magából!” – Videó

Június 4-én országszerte megszólalnak a harangok – Így emlékezünk Trianonra