in , ,

Na, kezded már érteni??? – A hülye Macron kezdi érteni, hogy mit akarnak a V4-ek

Agynéma

Emmanuel Macron francia államfő megértést mutatott a visegrádi országok migrációs álláspontja iránt a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák vezetőkkel folytatott megbeszélésén Brüsszelben – közölték cseh diplomáciai források csütörtökön a belga fővárosban.

A visegrádi négyek az országcsoport elnöki tisztségét betöltő Orbán Viktor miniszterelnök szervezésében fogadták a találkozót kezdeményező francia államfőt az uniós tagországok vezetőinek kétnapos csúcsértekezlete előtt.

A tárgyalás részleteit ismerő források szerint a mintegy 45 perces eszmecsere csillapította a migrációs nyomás miatt Franciaország és a visegrádiak között korábban kialakult feszültséget. Macron osztotta a V4-ek azon álláspontját, hogy az uniós jogszabályoknak megfelelően a fő felelősséget azoknak a tagországoknak kell viselniük, amelyekben a bevándorlókat először regisztrálták.

Mint elmondták, a megbeszélésen Macron nem bírálta a visegrádi országok migrációról kialakított álláspontját. Kijelentette, nem akar semmiféle kvótarendszert ráerőltetni egyetlen tagországra sem, és nem kíván időt fecsérelni a menekültek kötelező elosztásáról folytatott vitákra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyetlen tagországnak sem szabad azt gondolnia, hogy nem érintik a migrációs ügyek, ugyanis a migráció kezelésére irányuló megoldások kizárólag közös erőfeszítések révén lehetnek sikeresek.

A nevük elhallgatását kérő cseh források szerint Macron hangsúlyozta, olyan ügyekről kíván tárgyalni, amelyekben egyetértés mutatkozik, ezek között szerepel az unió külső határainak védelme is. A V4-ek és Franciaország vezetői szakértői szinten további egyeztetések folytatásáról állapodtak meg – tették hozzá.

mindenszo.hu

Gyuribá’ szopóágon – Vesztettek Soros jelöltjei a kaliforniai választáson

Mától szart sem ér a Szardzsentini jelentés – Az EU csúcs után már csak WC papírnak lesz jó a zakkant nő jelentése