in ,

Magyar támogatás Ausztriából! Orbán Viktor politikáját védte az osztrák párt

A magyarországi jogállamiság állítólagos veszélyeztetéséről szóló keddi vitával az Európai Parlament a baloldali politikai csoportok és az Európai Néppárt segítségével szervezi a politikai boszorkányüldözés következő felvonását a magyar kormány és Orbán Viktor ellen

A magyarországi jogállamiság állítólagos veszélyeztetéséről szóló keddi vitával az Európai Parlament a baloldali politikai csoportok és az Európai Néppárt segítségével szervezi a politikai boszorkányüldözés következő felvonását a magyar kormány és Orbán Viktor ellen – jelentette ki Georg Mayer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője.

 

Természetesen bizonyos politikai csoportok újra napirendre akarják tűzni ezt a kérdést, mivel a magyar kormány és Orbán Viktor nem azon a baloldali és centralista politikai vonalon van, amelyen szerintük lennie kellene

– fogalmazott, és élesen bírálta az Európai Parlament balliberális többségét, amiért folyamatosan olyan dolgokkal vádolják Magyarországot, amelyeket az európai intézmények követnek el. Álságos vádakkal akarják fenyegetni a magyarokat, és a nekik járó források megvonásával fenyegetőznek. Úgy fogalmazott:

Véleményem szerint ez zsarolás és kísérlet Orbán Viktor és politikájának aláásására. Az EU különösen nagyon rossz példát mutat, hiszen a saját szabályait képtelen betartani. Van egy bizottsági elnökünk, aki még mindig hivatalban van a kétes vakcinabeszerzések ellenére, amelyek mintegy 35 milliárd euróba kerültek az adófizetőknek. Látjuk az Európai Parlamentben, hogy a két nagy politikai frakciót, az Európai Néppártot és a szocialistákat milyen súlyos korrupciós vádak érik a soraikban. Azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik Magyarországot a jogállamiság hiányával vádolják, inkább a saját házuk táján kellene rendet tenniük.

Mayer kiemelte az európai szintű magyar politika fontosságát, például a szigorú menekült- és migrációs politikát, valamint azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a mielőbbi ukrajnai békekötésre hívja fel a figyelmet a háború kezdete óta.

Csak üdvözölni tudom a magyar miniszterelnök törekvéseit, és szeretném, ha az EU részéről is ilyen ambíciókat látnánk. Ehelyett az ambícióik abban rejlenek, hogy még több fegyvert szállítanak Ukrajnának, és még több milliárdot öntenek egy feneketlen kútba

– fogalmazott az FPÖ európai parlamenti képviselője. Az osztrák jobboldali párt egyébként arra szólította fel Brüsszelt, hogy hagyjon fel a Magyarországgal szembeni politikai hajszával, és helyette európai szinten is támogassa a magyar kormányt és a biztonságos, békés Európát.

 

 

(ODROBINA KRISTÓF, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Az EU tovább csesztet minket – Uniós biztos az EU-s forrásokról: Magyarország még nem teljesítette az összes feltételt

Alföldi elkezdte nácizni a magyarokat, a főpolgármester folytatja – Ez igen!