in

Kiderült: szomorú története van az angyalkának, amit Orbán Viktor az asztalán őriz

A Blikk kiderítette a történetét.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka. A Blikk kiderítette a történetét.

 

Legutóbb akkor tűnt fel a tárgy, amikor a miniszterelnök a kijárási korlátozások enyhítését jelentette be a Karmelita kolostorban. A Blikk utánajárt, mi ez az angyal. Több, a miniszterelnök környezetében dolgozó emberrel is beszéltek, így kiderült: a tárgynak meglehetősen szomorú története van.

Amikor a Parlamentből a Karmelitába költözött a kormányfő, két tárgyhoz ragaszkodott: a gyerekeiről készült fotóhoz, illetve ehhez a kis üvegdíszhez. Ez utóbbi a hét évvel ezelőtt elhunyt Szalai Annamáriához, a zalaegerszegi Fidesz alapítójához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács néhai elnökéhez kötődik – árulta el a lapnak Orbán egyik kollégája.

 

 

Szalai Annamária temetése után – amelyen Orbán Viktor mondta a gyászbeszédet – odalépett a kormányfőhöz az elhunyt politikus egyik barátja, és azt mondta neki: „Panni azt kérte, a temetés után ezt adjam át önnek” – és átnyújtott egy borítékot.

Orbán otthon három dolgot talált benne: Szalai érettségi fényképét, a Fidesz-tagkártyáját, valamint egy üvegből készült angyalkát, amely a kórházi ágyán vigyázott a nagybeteg Szalaira. Orbán azóta őrzi az angyalt, pontosabban az angyal őrzi őt – fogalmazott a Karmelitában dolgozó informátor.

 

 

 

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Hoppá! Ebbe is beleállunk! A KDNP az isztambuli egyezmény ratifikációja ellen foglalt állást

Kreatív magyarok – Népszerű az autós mise Előszálláson