in , ,

Megint a magyarokat támadja Brüsszel – Brüsszeli szakportál: mindent, tényleg mindent bevetnek Magyarország ellen

Még az Európai Bizottságot is beperelné az Európai Parlament szélsőségesen magyarellenes csoportja

Még az Európai Bizottságot is beperelné az Európai Parlament szélsőségesen magyarellenes csoportja, amiért Magyarország hozzájutott a neki tényszerűen járó uniós források egy részéhez.

 

Az Európai Parlament képviselői közül sokan azt követelik, hogy vizsgálják meg az Európai Bizottság döntését, mely alapján részben feloldotta a Magyarországnak szánt uniós források befagyasztását. Sőt, azt is el akarják érni, hogy a jogállamisági hiányosságokra hivatkozva fosszák meg Magyarországot a szavazati jogától, sőt, pert is indítanának a Bizottság ellen – számol be a hírről az Euractiv.

A lapnak természetesen nyilatkozott a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund is, aki azt állítja, be kell perelni az Európai Bizottságot, mert Magyarországon nem működik a jogállamiság, így nem jár neki uniós forrás sem.

A zöldpárti politikus továbbra is úgy véli, az Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatos vétó „elfelejtéséért” cserébe kapott némi pénzt Magyarország, ám ezt nem hagyják annyiban.

„Ha azért blokkolunk pénzeket, hogy eredményeket érjünk el, akkor fel is kell szabadítanunk a pénzeket, amikor eredményeink vannak” – jelentette ki korábban az igazságügyért felelős belga biztos, Didier Reynders.

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Üdv a klubban, Fico! Meg kéne lepődni? Új célpont: Ficóékat támadja Brüsszel a jogállamiság szlovákiai helyzete miatt

14 éve választjuk meg ismétlődően konzervatív kormányunkat országunk vezetésére és hiába bűvészkedik a baloldal a liberálisokkal karöltve