in , ,

Kevés!!!! Kétmillióra bírságolták az RTL-t Sebestyén Balázsék gyermekalázása miatt

A Médiahatóság ezen felül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte a csatornát.

Döntést hozott Sebestyén Balázsék emlékezetes októberi botrányáról a a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH). Három hónappal ezelőtt Sebestyén és Vadon Jani az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsorában aláztak meg egy 10 év körüli kolumbiai kisfiút.

A Pedro névre hallgató srác úgy került a képbe, hogy leveleket kellett továbbítani a játékosoknak, de mivel azok lusták megoldani maguk, ezért kerestek egy helybeli gyereket, „aki lelkesen megoldja a feladatot”.

Ekkor mutatták be a 10 év körüli Pedrónak nevezett kisfiút, akihez Vadon Jani magyarul olyan kérdéseket intézett, mint például azt, hogy „anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, illetve, hogy „tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

A tényállás megállapítása után a Médiatanács megállapította, hogy

a jelenet megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést.

A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg és 2 millió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezen kívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, a műsorszám sugárzásának idősávjában, legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan. A bírság összegének megállapításakor a testület figyelembe vette, hogy az RTL jelentős befolyásoló erejű, országos vételkörzetű televíziós médiaszolgáltatás.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Feri belehülyült a politizálásba?? Megint össze-vissza beszél. Netán ivott?

Támogatás Amerikából! Amerikai lap: Magyarországot értelmetlen autokráciának címkézni