in ,

Na, mi van, megvilágosodott? Sebestyén Balázs: az ostoba Unió velünk fizetteti meg az Ukrajna melletti kiállását – Hanganyag

A műsorvezető szerint a szankciók miatt elszegényednek az átlagemberek.

A rezsicsökkentés módosítása is szóba került a Rádió 1 reggeli műsorában pénteken. Sebestyén Balázs kőkeményen beleszállt az unió szankciós politikájába, ami szerinte tartós elszegényedésbe viszi az átlagembereket – szúrta ki a Hetek.

A műsorban Sebestyén Balázs arról beszélt: az ember nem örül annak, hogy ezentúl piaci árat kell fizetni az átlagon túli fogyasztásért, ugyanakkor már régen lehetett tudni, hogy nem fenntartható a teljes rezsicsökkentés, hiszen a piaci ár sorszorosa annak, amit a lakosság fizetett.

Nincs kolbászból a kerítés, nincs ingyen ebéd. Ezt meg kell tanulni. Nyilván sokkszerű” – fogalmazott.

A műsorvezető az uniós szankciókat ostobának nevezte, amivel a „saját farkunkba harapunk”.

Tulajdonképpen ezeknek az európai szankcióknak leginkább az európai átlagemberek fizetik meg az árát. Mi már sokszor beszéltünk erről a műsorban, és mindenki azt gondolta, hogy mi Oroszországgal értünk egyet és a háborúval. Közben nem ezt kommunikáltuk és nem ezt mondtuk. Azt mondtuk, hogy ennek a tartós elszegényedés lesz a vége, és itt van ez történik most jelen pillanatban” – jelentette ki a  műsorvezető, hozzátéve hogy „amikor mindenki ünnepelte a szankciókat és az oroszok megbüntetését, én elmondtam, hogy ennek nagyon nagy cumi lesz a vége, és az Európai Unió politikáját az európai emberek fogják megfizetni. Ez most jelen pillanatban ez történik”. 

Szerinte ezt sokan úgy értelmezték, hogy Oroszországnak adnak igazat, holott erről szó sincs. Azt ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, hogy EU politikája egy „borzasztó nagy zsákutca”, ami tartós elszegényedéshez vezet. „Bajban vannak az átlagemberek” – tette hozzá a műsorvezető, aki szerint „egészen durva, ami történik”.

Sebestyén szerint az „ostoba” Unió velünk fizetteti meg az Ukrajna melletti kiállását.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Vejkey Imre: a MÚOSZ a keresztények meggyalázását díjazta

Heves indulatokat váltanak ki a tüntetők + videó