in

Megelégelte a kormány a túlárazott üzemanyagárakat: figyelmeztették a kereskedőket – Videó

Két hét múlva a kormány kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány már korábban felvette annak a lehetőségét, hogy újra bevezethetik az ársapkát a benzinre, mert nem akarják, hogy a hazai üzemanyagár magasabb legyen, mint a régiós átlag.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerda délután már felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat. Két hét haladékot kaptak az üzemanyag-kereskedők. Két hét múlva a kormány már kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz.

 

A gázolaj ára így péntektől 647 forintról összességében 633 forintra csökken, míg a benzin ára 650 forintról 647 forintra mérséklődik.

A kormány ezzel kapcsolatban megállapította, hogy mindez kedvező elmozdulás, azonban ez még nem elégséges, hiszen az újonnan megállapított üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagnál.

A pénteki új árak a múlt pénteken meghatározott régiós árakhoz képest a gázolaj esetében még mindig plusz 10 forint, a benzin esetében pedig plusz 27 forint eltérést mutatnak.

 

Videó:

 

(Mandi)

 

 
 

 


 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Jó lesz ez így???? Musk nagy bejelentést tett: 2025-re elérhető lesz a Tesla humanoid robotja – Videó

Rákay Philip elárulta: Lilu rúgatta ki a zenetévétől a Fidesz melletti kiállása miatt (VIDEÓ)