in ,

Itt is adóemelés! Bizonyára a XVIII. kerületben is az adóemelések reményében választottak ellenzéki polgármestert a szavazók

Brutális adóemeléssel kezdett a XVIII. kerületben Szaniszló Sándor

Brutális adóemeléssel kezdett a XVIII. kerületben Szaniszló Sándor, frissen megválasztott szocialista polgármester. A Bal Lator XVIII. kerület facebook-oldal szerint ugyanis 50 százalékkal emelte meg az új szocialista városvezetés az építményadót, ez pedig nem csak az ingatlanok tulajdonosait fogja kellemetlenül érinteni.

A kerületben frissen hatalomra került ellenzék már az alakuló ülésen zabolátlan költekezésbe kezdett, 100 százalékkal megemelve saját tiszteletdíját, most azonban még tovább mentek és a helyi vállalkozások adóterhelését is jelentősen növelték, nem igazán törődve az őket megválasztók érdekeivel.

 

Az adóemelés azért annyira nem grandiózus mint a (ki)fizetések esetében, “csupán” 50 százalékkal emelkedik az építményadó mértéke a vállalkozók számára. Az indítvány ellen szavaztak a Fidesz és a KDNP képviselői.

Szaniszló azzal próbált érvelni az emelés mellett, hogy az csak a multikat érinti, ez viszont tényszerűen nem igaz. Az adóemelés ugyanis érinti a kis és középvállalkozói szektort is, amelyik csak nehezen (vagy sehogy sem) lesz képes kigazdálkodni a plusz adóterhet. A nagyobb cégek pedig egyszerűen átterhelik vásárlóikra, vagy a bérkorrekció elnapolásával pótolják a kieső profitot. De az sem kizárt, hogy a drasztikus adóemelés elbocsátásokat okozhat mind a multiknál, mind a kkv szektorban a XVIII. kerületben.

Forrás: Bal lator a XVIII. kerületben

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Petíció indult azért, hogy töröljék a színházi repertoárból Gothár Péter darabjait – Itt lehet aláírni!!

Hivatalos: NGO-k segítették az ellenzék önkormányzati kampányát