in ,

Most jött a hír: nagy balhé van Pestszentlőrincen! – Videó

Áll a bál Pestszentlőrincen

Közleményt adott ki a 18. kerületi Fidesz-KDNP frakciószövetség, miután Pestszentlőrinc újdonsült szocialista polgármestere, Szaniszló Sándor a képviselő-testület csütörtöki ülésén letiltotta Kiss Róbert felszólalását.

A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja:

„A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan”.

A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben. A fideszes politikusok szerint a Pestszentlőrincen történtekkel súlyosan sérült az egyik legfontosabb demokratikus alapjog, a szabad véleménynyilvánítás joga.

A példátlan eset miatt a kerületi ellenzéki képviselők úgy döntöttek, kivonulnak az ülésről.

 

A 18. kerületi Fidesz-KDNP frakciószövetség közleménye:A rendszerváltozás óta példátlan eset történt a 18. kerület képviselőtestületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan!!! Ezzel súlyosan sérült az egyik legfontosabb demokratikus alapjog, a szabad véleménynyilvánítás joga. Ezért a mai testületi ülésről kivonulunk.

Gepostet von Fidesz XVIII.kerület am Donnerstag, 12. Dezember 2019

 

 

Nem ez az első eset, mikor a kerületi szocialista vezetés visszaél mandátumával. Mint azt lapunk megírta: Kispest mellett Pestszentlőrincen is adóemeléssel rajtoltak Szaniszlóék. Ennek értelmében 47 százalékkal nőtt a kerületben fizetendő építményadó, erre egyébként 2014 óta nem volt példa, illetve emeltek a telekadó mértékén is. És miközben, amint azt a fenti példa is mutatja, a balliberális önkormányzat a kerületiekre vet ki súlyos sarcot, addig saját fizetésüket 100 százalékkal megemelik. Igazi balliberális tempó.

(Nagy Gábor, magyarhirlap.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az első öt percben elküldte melegebb éghajlatra Pulait Gajdics Ottó – Videó

Závecz Tibor miért mutat mindig “kettőt”?