in , ,

Hős a Duna felett – Ifj. Simet László sztorija még nem ért véget, nagyszerű tette örök emlék, főleg annak, aki élőben nézte!

Nem tudjuk elfelejteni az attrakciót!

Sokan látták a (több, mint) mutatványt, de nem elegen. Mi a Köztévé helyében megismételnénk a bravúrt, újra levetítenénk a hajmeresztő mutatványt.

 

A tét tényleg hatalmas volt: megcsinálja ifj. Simet László a produkciót, vagy meghal. Igen, ez volt a tét, ha nem csinálja meg és elindul, akkor minden bizonnyal leesik, hiszen nem volt SEMMIVEL sem kibiztosítva! Sem egy karabiner nem volt mögé erősítve, sem semmi más biztonsági rendszer nem segítette. Volt egy hatalmas rúd, amivel egyensúlyozott és egy füles a fején, amivel irányította a munkatársait, hogy hol, mikor, mennyire feszítsék a nagy szélben oldalirányban azt a vékony drótkötelet.

Nemcsak országos bravúr volt ez, hanem világraszóló cselekedet. Soha senki nem csinált még ilyet a Duna felett, sem Magyarország felett, sem más országban. Egy dokumentumfilm sem ártana a eseményről.

Aki élőben nézte, biztos vagyok benne, hogy férfi létére is kicsit megkönnyezte az eseményt, amikor Simet László megvetette lábát az emelőkosárban. Igen, akkorra vált csak biztossá, hogy Simet László nem esik le, nem esik baja és az életveszélyes mutatvány sikerrel zárul.

Valahogy így kell kormányozni is: a hánykolódó tengeren a kis ladik kormányát erős kéz tartja, a szélviharban pedig a 20 mm-es sodrony tetején egyensúlyozik és játszik az életével egy igazi hős, pusztán azért, hogy a közönség kedvében járjon. A párhuzam jogos. Nehéz műfaj a kormányzás is és egy artista élete is sokszor.

 

Simet László örökre beírta magát Magyarország történelmébe.

 

mindenszo.hu

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Sivalkodik a korrupt nő – Ukrán gabonaügy: megszólalt Von der Leyen, nem tetszik neki, hogy a kelet-európaiak saját kezükbe vették a döntést

Itthon már nincs rájuk igény, ezért megint külföldre szaladnak gyalázni a magyarokat – A hajléktalanfejű Iványi Gábor egy német lapnak: Orbán visszahozott mindent, ami rossz volt az eltelt 100 évben