in ,

Hoppácska: eltűntették Magyar Péterék honlapjukról a Datadatos szálat – Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

Ez egyre cikibb

Előbb tagadták, majd eltávolították Magyar szervezetének honlapjáról az árulkodó információkat.

Azt követően, hogy lapunk lerántotta a leplet Magyar Péter és a Bajnai Gordon-féle datadatos csapat közötti kapcsolatról, az érintettek azonnal akcióba léptek. Előbb tagadták, hogy Bajnaiék segítenék Magyart, majd gyorsan eltávolították Magyar szevezetének honlapjáról a lebukásukhoz vezető, árulkodó információkat. Közben a Szuverenitásvédelmi Hivatal bejelentette: kivizsgálja a külföldi finanszírozásra utaló információkat.

 

 

Lapunk csütörtökön közölte, hogy bár csak két hónap telt el Magyar Péter közéletben való felbukkanása óta, ám máris megjelent mögötte a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat. Cikkünkben felidéztük, hogy február 29-én regisztrálták a Talpramagyarok.hu oldalt, amely Magyar Péter közösségét és egyesületét hivatott bemutatni.

Dokumentumokat ismertetve beszámoltunk róla, hogy a honlap adatkezelési tájékoztatójában megtalálható az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org nevű szervezet. Előbbi egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, ügyvezetője Bajnai kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

A cégadatokból az is kiderült, hogy az Estratos lényegében nem más, mint a Datadat cégcsoport korábbi osztrák leányvállalata, a Datadat GmbH, amelyet nemes egyszerűséggel átneveztek.

A cég tulajdonosi köre nem változott, az ügyvezető továbbra is az egykori baloldali titkosszolgálati miniszter, és az Estratos Digital székhelye is megegyezik a jogelőd Datadat GmbH címével. A Lunda anyacége pedig a már említett Estratos Digital.

Megpróbálták eltüntetni a nyomokat

Bár minden érintett mindent tagadni próbált, Magyar Péter egyesületének honlapján ma árulkodó változás következett be. Módosult ugyanis a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatója, kikerült belőle mind a két, Bajnaiékhoz köthető vállalkozás neve.

Vagyis a cikkünk megjelenése után gyorsan eltüntették a dokumentumból mind az Estratos Digital GmbH, mind a Lundadonate.org. nevét. A lementett dokumentumokból mindez pontosan látható.

Az adatkezelési tájékoztató délelőtti állapota:

 

Az adatkezelési tájékoztató a nyomeltakarítás után:

 

 

Megszólalt az ügyben a Szuverenitásvédelmi Hivatal is. A szervezet arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy vizsgálatot indítanak a sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat egyébként a baloldali kampányok visszatérő szereplője, lényegében a cég bonyolította le a baloldal kampányát a 2022-es országgyűlési választások idején. A cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak, közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 
 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Puzsér most a brüsszeli balhé kapcsán okoskodik – Öcsém, Dopeman kapcsán te már leszerepeltél, csitt legyen!

Pszicho Peti tovább uszít – Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó