in , ,

Hoppá! – Svájcban is kiplakátolták Junkert – Ott sem népszerű az isiászos politikus

Hol népszerű egyáltalán?

Noha most hatalmas a felháborodás a kormány plakátkampánya miatt, arról nem ír a hazai sajtó, hogy pár hónapja Svájcban a bevándorlás ellenes Svájci Néppártnak (SVD) a plakátjain is szerepelt Jean-Claude Juncker.

A plakátokon azt róják föl Junckernek, hogy miközben az EU elvileg a sajtószabadság fontosságát hangsúlyozza, és a Bizottság erről állásfoglalásokat is kiad, addig Juncker olyan kijelentést tett, hogy

 

A sajtószabadságnak vannak korlátai

A plakátok szerint a sajtószabadságért csak addig aggódik a Bizottság, amíg nem őket kritizálja a média. Úgy tűnik, Svájcban sem szeretik a kétszínűséget.

Az alpesi országban  novemberben a bevándorlásellenes Svájci Néppárt (SVP) kezdeményezésére tartottak népszavazást arról, hogy a svájci jog – minden esetben – élvezzen elsőbbséget a nemzetközi jogi kötelezettségekkel szemben. A voksoláson végül a résztvevők többsége elutasította az SVP kezdeményezését, a javaslat támogatói szerint a hagyományosan semleges Svájc autonómiáját csorbítja több nemzetközi megállapodás, ezért kellene alkotmányba iktatni a hazai jog elsőbbségét. A bevándorlásellenes párt azzal érvelt, hogy Svájc több nemzetközi megállapodása sok esetben sérti az országban nagy hagyománnyal rendelkező közvetlen demokrácia intézményét, vagyis, hogy a végső szó az állampolgároké.

A néppárt szerint az önrendelkezési kezdeményezés nagyobb hatalommal ruházta volna fel a svájciakat, és kiküszöbölte volna külföldi testületek, például az EU beavatkozását. Svájcban a novemberi kampány idején tűntek fel azok a plakátok, amelyek a mostanában gyakrabban látható állapotában mutatták be az isiászos Junckert, amint épp a közvetlen demokráciát darálja le egy iratmegsemmisítőn.

 

Forrás: PS/Origo. Fotók: nau.ch

 

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Dobrev Klára folyékonyan hazudik – mutatjuk. Videó

Gratulálunk! – A 0%-os Párbeszéd EP listavezetője lett a hazaáruló Jávor Benedek