in , ,

HITELTELEN LMP – Amikor a migri simogatók 180 fokot fordulnak – Az LMP elégedetlen a migrációs politikával

Agynémák gyülekezete

Demeter Márta

Az LMP elégedetlen a migrációs politikával

 

Az illegális migráció fenntartható visszaszorítását kérte számon a kormányon Demeter Márta LMP-s képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Az ellenzéki politikus annak a véleményének adott hangot, hogy a kormányzat a témára „csak kommunikációs fogásként tekint, és zsarolással akar magának pozíciót teremteni az uniós intézményekben, lépései nem a megoldásról és nem is a cselekvésről szólnak”.

Azt mondta, a miniszterelnök számos nemzetközi tárgyalása közben „csak azokon a találkozókon és megbeszéléseken nem vett részt, ahol a magyar emberek biztonsági érdekét kellett volna, hogy képviselje”.

Az utóbbi hetek fontos uniós döntésének nevezte a külső határok, valamint az európai uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) megerősítését, a balkáni államokkal való kapcsolat elmélyítését, hangsúlyozva, nem arra kellene várnia a kormánynak, hogy mindenben egyetértés alakuljon ki, hanem a konszenzusos minimumpontok mentén elindulva kell a szükséges lépéseket megtenni.

Jelezte, választ várnak a kormánytól arra, miért akarják az európai parlamenti választások utánra halasztani annak az uniós költségvetésnek az elfogadását, amely jelentősen növelné a biztonságra fordítható forrásokat.

Demeter Márta közölte, nem kérdés, hogy az illegális migráció ellen fel kell lépni, a bevándorláspolitika pedig nem uniós, hanem nemzeti hatáskör.

(forrás:demokrata.hu)

Alföldi Róbertről nem enged rosszat írni az ellenzéki propagandamédia – A libsik nem engedik megírni, hogy Alföldi rendezése sz*r

TUSVÁNYOS – Az erdélyi autonómiaígéretre emlékeztették a románságot