in ,

Hát ez ciki: nem kap Petibohóc irodát a mozgalmának a Parlamentben

Nem kapott irodát Jakab mozgalma

Az Országgyűlés Jakab Péternek mint független képviselőnek adott irodát, nem a Nép Pártján Mozgalomnak – derül ki a parlament sajtóosztályának tájékoztatásából. Vagyis a Jobbik volt elnöke blöffje valóban jogsértő.

 

 

Jakab Péter nem a Nép Pártján Mozgalom képviselőjeként, hanem független országgyűlési képviselőként kapott irodát a Képviselői Irodaházban. ezt támasztja alá a parlament sajtóosztályának tájékoztatása, melyben azt írták: „az Országgyűlés Hivatala Jakab Péternek mint független képviselőnek biztosít irodát az Országgyűlés irodaházában”. Ezzel

hivatalosan is megdőlt a Jobbik volt tagjának és elnökének azon állítása, melyet a közösségi oldalán tett közzé, és amely szerint birtokba vette a Nép Pártján Mozgalom képviselői irodáját a Képviselői Irodaházban.

 

Jakab tehát nem pusztán blöffölt, de fenti kijelentése jogi aggályokat is felvet. Jakab Péter ugyanis jelenleg független országgyűlési képviselő, mozgalma pedig nem szerepelt az áprilisi választásokon részt vevő jelölő szervezetek között. Akkor még ugyanis a Jobbik tagjaként vett részt a baloldali összefogásban, és a Jobbik frakciójába ült be. Igaz, Jakab augusztus elején kilépett a Jobbikból, és augusztus 20-án bejelentette új politikai szervezetét, a Nép Pártján Mozgalmat, amit a Bíróság.hu elektronikus nyilvántartása szerint hivatalosan még nem jegyeztek be.

Ifjabb Lomnici Zoltán, alkotmányjogász a Magyar Nemzetnek korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a házszabály alapján az Országgyűlésben mandátumot szerző képviselőnek a megbízatását annak a pártnak a színeiben vagy függetlenként kell ellátnia, ahogy azt a választópolgároktól elnyerte. Hangsúlyozta,

 amennyiben a képviselő a képviselőcsoportjából kilépett vagy onnan kizárták, utóbb nem csatlakozhat más képviselőcsoporthoz.

– E rendelkezés egyaránt vonatkozik a választásokon függetlenként mandátumot szerzett, valamint a választásokon valamely párt jelöltjeként indult, de az ahhoz a párthoz tartozó képviselőcsoport megalakításában részt nem vevő képviselőre – mutatott rá ifjabb Lomnici Zoltán. Hozzátette, a választói akarat megjelenítése érdekében szerepel annak előírása, hogy a képviselőcsoport csak a jelölő szervezettel megegyező elnevezéssel alakulhat meg. Az alkotmányjogász véleménye szerint Jakab mozgalmi irodájának esetében végső soron az Országgyűlés illetékesei állapíthatják meg a tényleges jogsértést.

 

 

A független országgyűlési képviselő irodájáról, amely egyébként korábban a Jobbiké volt, Dudás Róbert, a párt alelnöke a Hír Tv-nek úgy fogalmazott,

nem Jakab irodájáról kellene beszélni, hanem arról, hogy még mindig nem adta vissza a mandátumát.

– Nem az a releváns kérdés Jakab Péter esetében, hogy van-e irodája vagy sincs, a Jobbiké volt-e az iroda korábban vagy sem. Jakab Péter a mandátumát a Szent Koronára tett esküjével megerősítve a Jobbiktól kapta, és vállalta, hogy az egyébként nem az övé, hanem a közösségé – mondta a politikus.

 

 

(Gabay Dorka, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!
ÍGY TUDSZ NEKÜNK SEGÍTENI:

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Németh Balázs nagy igazsága: minél hangosabban orbánozik a média, annál nagyobbra nő Meloni előnye

Jakab Péter eltűnt