in ,

Miként erodálta magát a Jobbik törpepárttá, és hogyan vált egykori vezetője a nemzeti gondolat árulójává?

Percemberek és államférfiak – egy gondolat Jakab Péterről

Tényleg nem terveztem, hogy az ellenzék önismétlő tépelődéseivel és meglehetősen szűkös jövőperspektívájával foglalkozom. Pedig téma lett volna bőven, Gyurcsány Ferenc furcsa rituáléval a Parlamentbe befogadott új harcostársa vagy a Momentum és a régi SZDSZ diszkrét összefeszülése bőségesen kínált muníciót.

Azonban ezek a belmozgások és őrlődések egyelőre újat nem hoztak, és az is igaz, hogy még mindig nem látni a DK és a Momentum iszonyrendszerében új fejleményeket. Amíg pedig ez a meccs nincs lejátszva, az ellenzéki főhatalom kérdésköre nincs eldöntve (legalább a következőre választásokra), addig sok újdonságot nem lehet állítani a baloldalról.

És akkor ebbe az állóvízbe hajított méretes malomkövet Jakab Péter.

A Jobbik partján hajótörést szenvedett, így a Nép Pártján megkapaszkodni kívánó politikus oda jutott, hogy a határon túli magyarok szavazati jogát kérdőjelezte meg. Kivételesen rövidre fogott állásfoglalása a legízesebb szabad madaras időket idézi, amikor úgy fogalmaz: „Határon túli magyarok ne szavazhassanak magyarországi pártokra (…) Lesz önrendelkezése? Autonómiája? Nem. Mert ma a magyar kormány pont ezekért nem küzd.”

Ezt nem lehet félreérteni, ezt nem lehet máshogy értelmezni. Ez világos beszéd, lényege a külhoni magyarság régóta vágyott és megszerzett jogainak annullálása. Ama makacs különbségtétel felhevítése, amivel a szép emlékű MSZP-SZDSZ-koalíció kettéválasztotta a nemzetet.

Ez vegytisztán 2004. december 5-e szellemisége, a nemzetpolitikai mélypont megidézése.

Csupán az kérdéses, miként is lehetett idáig süllyedni a gárdamellényes nemzeti radikalizmusból.

Miként erodálta magát a korábban 20%-os Jobbik törpepárttá, és egykor leghangosabb vezetője hogyan vált a nemzeti gondolat árulójává?

A lélektani folyamatokat majd összerakják a történelem pszichológusai, mi elég, ha csak annyit állapítunk meg, hogy az idő mindig elválasztja az ocsút és a búzát. A nemzetit és a nemzetiest. A percembereket és az államférfiakat, ahogy most is.

 

 

(CONSTANTINOVITS MILÁN, Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Ez így nem lesz jó – Öt orosz hadihajó jelent meg a Fekete-tengeren

Pilhál nekiment annak a disznószeműnek, aki megtámadta Fábryt a Veiszer interjú miatt – Íme a részletek