in , ,

Hanyatló nyugat: Őrizetben a migráns, aki megpróbálta ellopni a keresztet a milánói karácsonyfa tetejéről

A gambiai Grincs nem járt sikerrel.

Őrizetben a migráns, aki megpróbálta ellopni a keresztet a milánói karácsonyfa tetejéről

A 21 éves gambiai migráns december 22-én mászott fel a Duca D’Aosta téren álló, Milánó városa által állított fenyőre. A csodaszépen feldíszített, kivilágított fa Milánó központi pályaudvara előtt lett kiállítva. A 21 éves „fiatalember”, ahogy az olasz lapok írják, megpróbálta levenni a fa tetejét díszítő keresztet.

 

A migránst végül a hatóság erélyes fellépése állította meg, a rendőrök leszedték a fáról, majd bevitték a rendőrségre – írja az ansa.it olasz internetes hírportál lombárdiai kiadása. Amikor a rendőrök kikérdezték, hogy miért mászott a fára, csak annyit tudott mondani, hogy „a fa nem jó” és a keresztre mutogatott.

A hatóság a kitoloncolás mellett döntött, ám amikor a bevándorlási hivatal azonosította a férfit, kiderült, hogy már letelepedési engedélyt kapott Brindisi megyében. Ekkor vissza akarták küldeni oda, azonban a migráns furcsán kezdett viselkedni, ezért elszállították az egyik milánói kórházba.

Az incidens néhány nappal azután történt, hogy a teret egy tunéziai piaccá változtatták, mivel a Tunéziai Idegenforgalmi Központ kibérelte a teret a hétvégére (december 16.-17.). Erre az alkalomra egy nagy arab jellegű kaput állítottak a térre, pont a karácsonyfával szemben. Ez sokakat felháborított.

A lapnak nyilatkozó Riccardo De Corato, korábbi milánói alpolgármester nem volt elragadtatva a hírektől.

A tunéziai eset után már csak az hiányzott, hogy egy másik afrikai polgár megpróbálja ellopni a karácsony jelképét”

– mondta De Corato.
(Bácskai Balázs, 888.hu)

Megint sivalkodnak: Az EU sorosista migránsbiztosa szerint nem lehet ízlés kérdése és önkéntes a kvóta

Agyhalál Franciaországban: Leállíttatták a tanárok a vetítést, túlságosan keresztény volt a film