in , ,

Agyhalál Franciaországban: Leállíttatták a tanárok a vetítést, túlságosan keresztény volt a film

Ha van igazi elmebeteg kereszténygyűlölet, ha létezik tanári ostobaság, akkor ez tényleg az – írja bevezetőjében az origo.hu.

LEÁLLÍTTATTÁK A TANÁROK A VETÍTÉST, TÚLSÁGOSAN KERESZTÉNY VOLT A FILM

Ha van igazi elmebeteg kereszténygyűlölet, ha létezik tanári ostobaság, akkor ez tényleg az – írja bevezetőjében az origo.hu.

Egy Bordeaux melletti városban a tanárok leállították egy hollywoodi animációs film karácsony előtti vetítését egy moziban, és kirángatták a gyerekeket, mert úgy ítélték meg, a film nem volt elég világias. A rajzfilm egyébként egy szamárról szól, sok aranyos állat van benne, de – miként az éles szemű pedagógusok a film közepén rájöttek – bizonyos értelemben egy Jézus-példázat.

Az egyik regionális francia újság, a Le Republicain Sud-Gironde számolt be róla először, hogy Langon városában 83 általános iskolást elvittek a francia fordításban a Karácsony csillaga (eredeti amerikai címe: The Star) című amerikai animációs filmre. A film egy hollywoodi sikerfilm, Golden Globe-ra is jelölték Mariah Carey betétdalát. Akik látták, azt mondják, hogy kedves és tanulságos példázat, és természetesen egyetlen normális ember érzékenységét sem sérti.

A film amerikai plakátja

A francia tanárok úgy érezték, hogy a film támadás a világiasság ellen, így a film közepén, amikor felfogták, hogy a sok kedves állat egy Jézus-történet keretét adja, felgyújttatták a villanyt a moziteremben, leállították a vetítést, és kirángatták a gyerekeket. A mozi tulajdonosa pedig vissza akarta adni a jegy árát az iskolás csoportnak, mondván, figyelmeztethette volna a pedagógusokat, hogy nem elég világias a film.

A teljes cikket az origo.hu-n olvashatják.
(magyaridok.hu)

 

Hanyatló nyugat: Őrizetben a migráns, aki megpróbálta ellopni a keresztet a milánói karácsonyfa tetejéről

(videó) A vatikáni Kis Jézus szoborra támadt egy félmeztelen femen-aktivista