in , ,

Hahó, hülye ellenzék: már világszerte tömegesen oltanak az orosz és a kínai vakcinával

Számos kritika éri Brüsszelt, amiért az oltóanyagok engedélyeztetése a vártnál lassabban zajlik az Európai Unióban

Számos kritika éri Brüsszelt, amiért az oltóanyagok engedélyeztetése a vártnál lassabban zajlik az Európai Unióban, ráadásul az sem egyértelmű, hogy a szerződések alapján a gyártók milyen szállítási határidőkre vannak kötelezve, a vakcinát a tagállamok milyen áron szerzik be, illetve milyen felelősségi szabályok vonatkoznak a gyógyszercégekre és az EU-országokra. Ugyanakkor már világszerte tömegesen oltják be a lakosságot az orosz és a kínai vakcinával:

– Oroszországban a tömeges oltás már hétfőn megkezdődött, a több mint 1330 oltóponton pedig eddig több mint 1,5 millió ember került beoltásra.

A Sputnik V vakcinából egyébként Argentína tavaly decemberben 300 ezer főre elegendő vakcinát kapott, amivel már a latin-amerikai országban is kezdetét vette a tömeges oltás. A beoltottak száma január 12-én hetvenezer fő volt. Január 15-én további 300 ezer vakcina érkezett.

A kínai Sinopharm vakcina is egyre több helyen bizonyít:

Kínában már több mint tízmillió embert oltottak be az oltóanyaggal, miközben Bahreinben is a távol-keleti vakcinát részesítik előnyben: már 141 563 főt oltottak be a közel-keleti országban, a lakosság 99 százaléka pedig a kínai vakcinát kapta meg.

Az Egyesült Arab Emírségekben az eddig beadott Sinopharm vakcinák becsült mennyisége meghaladta az egymillió adagot. Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi minisztériuma korábban azt közölte, hogy a Sinopharm kínai állami gyógyszertártó vállalat koronavírus elleni vakcinájának hatékonysága 86 százalékos. Az emírségekben szeptember elején kezdték meg a Sinopharm vakcinájának vizsgálatát 31 ezer önkéntes bevonásával 125 országból.

Európában elsőként Szerbia rendelt nagy mennyiséget a kínai oltóanyagból. A nyugat-balkáni országba január 16-án egymillió adag Sinopharm-vakcina érkezett, ezzel pedig kezdetét is vette a tömeges oltás.

 

(magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra – Videó

Hoppá! A Keménymag lefutotta a Fegyőr féle Sziget-kört! – Videó