in ,

Kegyetlen pofon a hazai ellenzéknek: Ausztria is gyártaná a Szputnyik V vakcinát, az osztrák kancellár beoltatná vele magát

A Szputnyik V-t és a kínai oltóanyagokat is gyártaná Ausztria – erről beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellár a Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában.

A Szputnyik V-t és a kínai oltóanyagokat is gyártaná Ausztria – erről beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellár a Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában. Azt is mondta, hogy az orosz vagy a kínai vakcinákkal is beoltatná magát.

 

Biztosan mindent meg fogunk tenni, hogy a kínai vagy az orosz vakcinák engedélyezése után, az ezek gyártására alkalmas osztrák gyárak gyártási kapacitását rendelkezésre bocsájtsuk – mondta az osztrák kancellár az interjúban. Kijelentette, a cél, hogy A LEHETŐ LEGGYORSABBAN MINÉL TÖBB BIZTONSÁGOS OLTÓANYAG ÁLLJON RENDELKEZÉSRE, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY MELYIK GYÁRTÓ TERMÉKE. 

Arra a kérdésre, hogy beoltatná-e magát az oro

sz vagy a kínai vakcinákkal, a kancellár igennel válaszolt, amennyiben ezek Európában engedélyezettek.AZ OLTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN A LEGFONTOSABBAKNAK A HATÉKONYSÁGOT, A BIZTONSÁGOT ÉS A GYORS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁST NEVEZTE.Nem szabad geopolitikai harcokhoz felhasználni az oltásokat – tette hozzá.

Sebastian Kurz kritizálta a brüsszeli vakcinabeszerzést, mert szerinte A JELENLEGI ELLÁTÁSI NEHÉZSÉGEKET RÉSZBEN A SZÁLLÍTÁSI PROBLÉMÁK ÉS AZ UNIÓS ENGEDÉLYEZÉS LASSÚSÁGA OKOZZA.Problémásnak, bürokratikusnak és lassúnak tartja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezési folyamatát.

Az osztrák kancellár a héten már beszélt arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökségnek az orosz és kínai vakcinák engedélyezéséhez szükséges vizsgálatokat is meg kellene kezdenie.

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A Civil Kör már temeti von der Leyent. Mi is! Videó

Durva botrány készül – Az Origo.hu szerint erős a gyanús, hogy Gyurcsányék cége, az Altus brüsszeli pályázati forrásokból a DK holdudvarát pénzelte