in ,

Hahó, Gréta! Extrém hideg az USA-ban, óriási a káosz!

Már 38 halottja van a zord időjárásnak az Egyesült Államokban

Harmincnyolcra emelkedett a hideg halálos áldozatainak száma Amerikában. Egymillióan maradtak ivóvíz nélkül Louisiana államban. A viharok és a rekord alacsony hőmérséklet súlyos károkat okozott a vízközműhálózatokban.

Eddig legalább 38 ember halálát okozta az Egyesült Államok déli részét sújtó hóvihar és extrém hideg. A hóvihar miatt kiadott figyelmeztetés körülbelül 150 millió amerikait érint.

HALÁLESETEKET JELENTETTEK TENNESSEE, TEXAS, KENTUCKY ÉS LOUISIANA ÁLLAMOKBÓL. Houstonban, Texasban két ember halálát szén-monoxid-mérgezés okozta, miután a garázsban járó motorral hagyták az autójukat, hogy melegítse őket.

Az extrém időjárás Mexikó északi és középső részét is elérte, ahol 12 államban maradtak áram nélkül a háztartások. A megfagyott csövek miatt az Egyesült Államokból érkező gázellátás is akadozott.

A LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN TEXAST SÚJTJA A HÓVIHAR, AHOL VÉSZHELYZETET HIRDETTEK. Egyes helyeken harminc éve nem tapasztaltak ilyen hideget, vasárnap mínusz 18 fokot mértek.

A megnövekedett áramfogyasztást sok helyen nem bírta az ellátórendszer, illetve több helyen is szüneteltették az áramszolgáltatást, hogy a kórházakban, rendőr- és tűzoltóállomásokon maradjon, így TÖBB MINT 4,3 MILLIÓ EMBER MARADT ÁRAM NÉLKÜL.A helyzet rosszabbodott, amikor a vihar miatt a szélerőművek sem működtek vasárnap.

 

Egy texasi majomrezervátumban rengeteg állat fagyott halálra, miután hétfő reggel megszűnt az áramszolgáltatás. A Primarily Primates igazgatója, Brooke Chavez 12 munkatársával és önkéntesekkel generátorokat, fűtőtesteket, gázpalackokat és takarókat szereztek, hogy lakóik életét megmentsék.

Ahogy a fagypont alatti hőmérséklet még hidegebbre fordult, az állatokat elkezdték átszállítani a San Antonió-i állatkertbe és észak-texasi rezervátumokba, de az igazgató elmondta, hogy ekkor már tetemeket találtak szerte a területen.

A fagyos utakon is több baleset történt, csak vasárnap Houstonban 120. Az emberektől azt kérik, lehetőleg maradjanak otthon. Két houstoni repülőteret is bezártak.

(origo.hu és hirtv.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nagyszerű felajánlás az elkobzott zeneiskola növendékeinek Ókovács Szilvesztertől! Az Eiffel Műhelyházat is használhatják a Molnár Antal Zeneiskola növendékei

Philip néhány mondattal padlóra küldte Donáth Kacsát

Back to Top