in ,

Győzött az igazság! Pert nyert Bayer Zsolt Trágár Blanka ellen – Videó

Ennyi

A bíróság ítélete szerint a publicista nem sértette meg az Áder János köztársasági elnököt beszédében bajszos f@sznak nevező ex-momentumos politikus/aktivista becsületét.

Másodfokon is megnyerte Bayer Zsolt a Nagy Blanka által ellene indított személyiségi jogi pert. A hírt a publicista közölte kedden, Facebook-oldalán. A korábban az MSZP és a Demokratikus Koalíció rendezvényein felszólaló, majd a Momentumhoz csatlakozó, végül onnan is kilépett Nagy Blanka becsületsértés vádjával beperelte Bayert, azt követően, hogy az újságíró tévéműsorában kemény kifejezésekkel illette, többek között „kretén barom állat”-nak és „szerencsétlen nyomorult ócska kis proli”-nak nevezte őt.

„Bajszos f@sz”

Bayer az említett műsorban arra a beszédre reagált, amivel az ifjú politikus (?), aktivista (?) ismertté vált. A politikai tevékenységét a „Független Diákparlament” néven futó liberális álcivil szervezetben kezdő Nagy Blanka 2018 decemberében, a Munka törvénykönyve módosítása elleni kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével vált országosan ismertté. A beszédben Nagy Blanka számos trágár kifejezéssel illette a kormányt, a kormánypárti politikusokat és szavazókat, valamint a köztársasági elnököt.

Többek között úgy fogalmazott: „Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.” De mondott olyanokat is, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”. A békemenetet egyszerűen „marhamenet”-nek nevezte, beszédét pedig ezzel fejezte be:

 

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek…, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

 

Íme a videó:

 

 

 

 

Bayer Zsolt nem sértette mag Nagy Blanka becsületét

Bayer korábban első fokon már megnyerte a Nagy által vele szemben indított pert. A másodfokú bíróság az akkori ítéletet helybenhagyva felmentette Bayert a becsületsértés vádja alól kimondta: Nagy, a nagy nyilvánosság előtt elmondott közszereplőket érintő beszédével maga is a közélet akítv szereplőjévé vált, és ebbéli minőségében köteles az átlagosnál nagyobb mértékben elviselni a nyilvános kritikát.

Bayer Zsolt mondatai  beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, ezért nem sértette meg Nagy Blanka becsületét.

Bayer Zsolt az akkori perben az utolsó szó jogán Nagy Blankához fordulva kifejtette, az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd „pityeregni kezd”, ha bírálatot kap hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban. „Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!” – jelentette ki Bayer.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Megfenyegette Orbánt! – Íme Szabó Tímea mai halálhörgése + a mindenszo.hu válasza neki

Bod Péter Ákos egy amatőr közgazdász – Szerinte aggasztó az infláció mértéke – Mind a 3%???