in ,

Bod Péter Ákos egy amatőr közgazdász – Szerinte aggasztó az infláció mértéke – Mind a 3%???

Botcsinálta közgazdász

Fura dolog, hogy egy közgazdasági végzettséggel nem rendelkező kis csapat (mindenszo.hu) ossza ki Bod Péter Ákost. De sajnos meg kell tennünk, mert ő inkább politikai nyilatkozatot tett, mintsem szakmait.

 

 

Ezt írta a Klubrádió honlapján Bod Péter Ákos:

 Aggasztó az infláció mértéke.

Az infláció jelenleg egy a gazdaság működésén kívüli tényező miatt produkál a várakozáson felüli áremelkedést. Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint aggasztó, hogy a gazdaság visszaesésénak dacára nő az árszínvonal.

A statisztikai hivatal adatai szerint februárban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, a nyugdíjas-index 3,2 százalékkal, a maginfláció 4,1 százalékkal haladta meg a tavaly februárit. Az elmúlt tizenkét hónapban a szeszes italok, dohányáruk ára jelentősebben, az élelmiszereké és a tartós fogyasztási cikkeké az átlagost kissé meghaladó mértékben emelkedett.

A Telex szúrta ki Bod Péter Ákos közgazdász egyetemi tanár az Mfor.hu-n megjelent elemzését: szerinte aggasztó, hogy a gazdasági visszaesés ellenére is ilyen mértékben növekszik az árszínvonal.


 

 

Eddig a botcsinálta közgazdász okoskodása.

Tehát aggasztó neki a 3% infláció. Értjük. Ok. Nézzük a közgazdaság alapvető szabályait gazdasági növekedés, GDP, infláció vonatkozásában:

Kiszamolo.hu – Amit az inflációról tudni kell:

Egy 2-3%-os infláció a gazdaság egészséges voltát mutatja. Ugyanis a növekvő gazdaságban nőnek az igények egy-egy termék megvásárlására, ami árfelhajtó hatású. Ezt hívjuk kúszó inflációnak, megkülönböztetve a vágtató és hiperinflációtól. – írj a kiszamolo.hu


 

 

És mennyi most az infláció Magyarországon? Hát az ideális 2-3%.

Köszönjük, de nem kérünk politikai elfogultsággal teli nyilatkozatokat Bod Péter Ákostól! Jobb lenne, ha maradna a szakmaiság talaján.

 

KÖSZI!

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Győzött az igazság! Pert nyert Bayer Zsolt Trágár Blanka ellen – Videó

Pataki Tamás üzenete a magyargyűlölő Vadainak: ne szavazhassanak a hazaárulók!