in ,

Figyelem! Akadálymentesen is kitölthető a nemzeti konzultáció

A kormány stratégiai partnereinek tekinti a fogyatékossággal élőket képviselő szervezeteket, figyelembe veszi speciális szempontjaikat, így ismét akadálymentessé tették a nemzeti konzultáció online felületét

A kormány stratégiai partnereinek tekinti a fogyatékossággal élőket képviselő szervezeteket, figyelembe veszi speciális szempontjaikat, így ismét akadálymentessé tették a nemzeti konzultáció online felületét – mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban. Nyitrai Zsolt kiemelte:

 

 

Magyarország kormánya a fontos kérdésekben mindig kikéri a polgárok véleményét.

Az akadálymentesen is kitölthető nemzeti konzultáció révén csaknem 100 ezer vak, illetve gyengénlátó, és több mint 60 ezer siket, valamint nagyothalló fejtheti ki véleményét. Hangsúlyozta: a nemzeti konzultáción a legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét.

Minél többen töltjük ki a nemzeti konzultációt, annál jobban fogják hallani Brüsszelben is Magyarország hangját

– tette hozzá. A felvételen Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az akadálymentes honlap révén és a felolvasó program segítségével a látássérült emberek is ki tudják tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet. Kárpáti Árpád Zoltán, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagja jelbeszéd révén kiemelte: a siket és nagyothalló embereknek az informálódás előfeltétele az akadálymentesítés. A kormánynak köszönhetően a nemzeti konzultáció jelnyelven is elérhető a www.sinosz.hu honlapon. A videóban arra kérte sorstársait, éljenek a válaszadás lehetőségével.

 

VIDEÓ:

 

 

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nem értik mi ment félre a letartóztatott Bródy fiánál – Megmondjuk: a nevelés

Megnéztük a Napoleont – Ridley Scott komplett hülyét csinált a világ egyik legnagyobb hódítójából