in ,

Ez már tényleg a vége: Jakab Péter hívei szétverik a Jobbik maradékát

A Metropol birtokába került belső levelezés szerint Jakab Péter legszorosabb szövetségesei valóságos „törzsi háborút” robbantottak ki a pártban – olvasható a Metropol oldalán.

 

Minden jel arra utal, hogy Jakab Péter hívei az összes létező eszközzel megpróbálnak kárt okozni a pártnak, és ott gáncsolják az új vezetőséget, ahol csak tudják: a nevüket töröltetik az adatbázisokból, egyesével lépnek ki a pártból és alapszervezeteket oszlatnak fel, folyamatos adminisztrációs terhet rakva ezzel a tétovázó központra.

A Metropol szerkesztőségéhez eljuttatott e-mailek alapján Jakab Péter Jobbikon belüli hívei módszeres bosszúhadjáratba kezdtek a Jobbik új, Jakab-mentesített elnöksége ellen. Sorra oszlatják fel azokat az alapszervezeteket, amelyek segítségével Jakab újra tudta választatni magát a párt májusi kongresszusán. Ezeknek a szervezeteknek a döntő többsége ugyanis Jakab két legszorosabb szövetségesének, a szexuáliserőszak-botrányba keveredett Földi Istvánnak, és az antiszemita megjegyzéseivel hírhedtté vált Bíró László választási körzetében található. A Metropol információi szerint Jakab az ő közreműködésükkel kíván új pártot alapítani.

Ezt bizonyítja az is, hogy Bíró László nemrég frontálisan nekiment a Jobbik új vezetésének. A Facebookon írt legutóbbi bejegyzésében szó szerint alkalmatlannak nevezte a párt új elnökségét, teljes parlamenti frakcióját, aztán lemondásra is felszólította őket.

Bíró szerint az új vezetők „hátba szúrták” a pártot és azonnali távozásukat követelte.

 

Az elmúlt időszakban Jakab hívei egyesével küldték be lemondásukat a pártközpontba. Döntésük okaként minden esetben azt jelölték meg, hogy Jakab Pétert kiszorították a pártvezetésből. Egyikük például arra hivatkozva kérte az adatai törlését az adatbázisokból, hogy már „nem Jakab Péter a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, sőt, a Jobbik több esetben elhatárolódott tőle” – írja a Metropol.

 

 

A Jobbik létavértesi alapszervezetének tagjai a kilépési szándéknyilatkozatukban egyenesen azt írták: „Jakab Péter nélkül nem maradnak a pártban”. Továbbá kijelentették, hogy a Jobbik jelenlegi vezetésének „óriási felelőssége” van az áprilisi választási kudarcban.

 

A Jobbikot feszítő belső ellentétek egyébként számos olyan eseményhez vezettek az elmúlt hetekben, amelyek azt bizonyítják: Jakab már csak azért politizál a Jobbikban, hogy minél nagyobb káoszt teremtsen, kárt okozzon, mielőtt távozik és új pártot alapít. Múlt héten például bombaként robbant a hír, hogy a bukott politikus nem kevesebb, mint 80 millió forintot próbált átjátszani a saját holdudvarának közvetlenül azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik-frakció éléről. Sajtóértesülések szerint Jakab kihasználva, hogy még frakcióvezető – vagyis az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiúsította meg. Úgy tudni, hogy Jakab a pénzt az új pártjának „beindításhoz” szerette volna felhasználni.

Szintén a küszöbönálló nagy szakítást igazolja, hogy a Jobbik vezetése már Jakab Péter „mamuszos” élettársát is kizárná a pártból. A Magyar Nemzet értesülései szerint Molnár Enikőt azért távolítanák el a lehető leghamarabb, mert „politikai ámokfutásba kezdett”, és „több ízben megpróbált karaktergyilkosságot elkövetni” a párttársai ellen. Úgy tudni, hogy Molnár kizárásával a párt két legyet ütne egy csapásra, reményeik szerint ugyanis Jakab önként követné korábban BKV-ellenőrként dolgozó élettársát.

Addig is sorra érkeznek a kilépési nyilatkozatok a Jobbik pártközpontjába, amit a Gyöngyösi-féle vezetőség így nyugtáz:

 

(magyarnemzet.hu, metropol.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Döbbenet! Senki nem tesz semmit???? Majdnem fél év után még mindig folyik a szennyezés a Sajóba

Bayer Zolt – Makizaj papizik