in , ,

„Ez jó mulatság, férfi munka volt”: Magyarország – Franciaország: 1–1

Magyarország döntetlent játszott az uralkodó világbajnokkal, és pontot szerzett az Eb legkeményebb csoportjában! Összefoglalónk.

A magyar válogatott bravúros teljesítménnyel pontot szerzett a világbajnok francia válogatottól. Ráadásul ez nem egy kibrusztolt, szerencsés döntetlen volt, hanem egy teljesen megérdemelt döntetlen. Egészen más felfogásban játszottak Marco Rossi játékosai, mint Portugália ellen.

Ravasz róka ez az olasz mester, és remekül felrázta a csapatot a keddi, balszerencsés vereség után.

Mert akkor is meglehetett volna a döntetlen, de akkor olyan taktikával játszott a gárda, ami magában hordozta az elbukás lehetőségét. Most nem adott esélyt erre, Rossi játékosai jobban használták a középpályát, mint Portugália ellen. Jobban ment a labda kihozatala, emiatt nem volt annyit az ellenfélnél az, hogy az nyomasztóvá váljon.

Tulajdonképpen mindkét félidőben csak 10-10 olyan perc volt, amikor egyértelműen uralta a játékot ellenfelünk, de ma már van olyan tartása a magyar csapatnak, hogy ezt kibírja még a világbajnok ellen is. Ráadásul azt is kibírta, hogy Szalai Ádám hamar kidőlt a sorból, így a szokottnál is több feladat hárult Sallai Rolandra. Mennyire más lett volna, ha Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt is tudta volna tehermentesíteni őt, de ez a mai válogatott már azt is elviselte, hogy ők sérülés miatt hiányoznak. A magyarok dícséretén túl persze nem lehet elmenni szó nélkül a franciák teljesítménye mellett sem, mert őszintén szólva ők mesze nem pörögtek olyan fordulatszámon, ami egy komoly tétmérkőzésen elvárható tőlük. A csapatjátékuk is olyan volt, mint egy olyan gárdáé, mely a második meccsét játsza a tervezett hétből. De ezzel majd számoljanak el ők a szurkolóik felé.

Tudósításunk a mérkőzésről az alábbiakban olvashatja.

***

Magyarország döntetlent játszik az uralkodó világbajnokkal, és pontot szerez az Eb legkeményebb csoportjában!! „Ez jó mulatság, férfi munka volt!!”

90+5 perc: Varane melléfejel, ez a találkozó utolsó momentuma a találkozó 1-1-el ér véget!!!

90+ 3 perc: jobb oldali francia szabadrúgás után Gulácsi kiöklözi a labdát

Elkezdődött a négy perc hosszabbítás.

84. Perc: Kleinheisler helyett Lovrencsics jön.

82.perc: Gyönyörű támadás után Mbappé lövését bravúrosan védi Gulácsi, majd a Münchenben játszó Tolisso teszteli a Leipzig kapusát. Még egyszer nem léphet ugyanabba a folyóba a csapat, itt meg kell lennie a pontszerzésnek!

75. perc: Schäfer helyett Cseri érkezik.

74. perc: Sallai 18-ról lő, de Lloris magabiztosan véd. Továbbra is bátran , okosan taktikusan játszik a magyar csapat, teljesen egyenrangú társa a világbajnoknak. A 2002-es vb-n a francia válogatott uralkodó világ- és Európa-bajnokként nem jutott tovább a csoportjából.

72. perc: Ismét francia helyzet: a játékvezető egy buktatás után előnyszabályt alkalmaz, és a franciák mellé lövik.

66. perc: Egyenlít Franciaország. Két támadó vezette a labdát két védőnkre, Nego mellett Mbappé középre adta a labdát és

Griezmann kiegyenlített. 1-1.

Nego tinédzser korában még a francia korosztályos válogatottakban szerepelt, sok tornán szobatársa volt a gólszerzőnek.

59. Perc: A csereként beállt Dembelé a bal kapufát találja el, de Gulácsi rajta volt a lövésen.

58. perc: Szépen adogat válogatottunk a francia 16-os előtt, a végén a lövés felejthető.

56. perc: Rabiot helyére Dembelé érkezik a franciákhoz.

55 perc: Továbbra is vezet a magyar válogatott, a franciák némi meglepetésre, nem “estek neki” csapatunknak a második félidő elején.

51. perc: Nem épül fal, még támadást is vezet válogatottunk, de az elhal a 16-osnál.

49. perc: Pogba éles szögből leadott lövését Gulácsi védi.

Elkezdődött a második félidő.

A rekkenő hőségben az első félidő feléig álmos, sok apró szabálytalansággal tarkított volt a játék. Fél óra után Franciaország ránk ijesztett, 10-12 percig komoly támadásokat vezetett, de a szervezett védekezésünknek köszönhetően alig jutott komoly helyzetbe. Nem lehet mondani, hogy levegőben lógott volna a francia gól, de azért sok magyar már várta a félidő végét. Szerencsére a játékosok nem, Fiola egy okos ellentámadás után vezetést szerzett válogatottunknak.

 

Fiola Attila (j) és a francia Benjamin Pavard a Puskás Arénában 2021. június 19-én. <br>Fotó: MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

 

 

 

Most még nem tudjuk mi hangzik el a magyar öltözőben, de egy német oldal már közzétett egy humoros képet a meccsel kapcsolatban, ahol egy magyar építőmunkás éppen betont kever. Reméljük a második félidőben azért nem csak „fal építés” lesz, hanem látunk még magyar támadásokat (és talán gólokat!!) is.

Vége az első félidőnek: Magyarország-Franciaország 1-0!

46. perc: Vezet Magyarország!

Fiola teszi a labdát Sallaihoz, ő fejjel visszajátsza Fiolának, aki balról kapura húz, majd a jobb alsó sarokba lő. 1-0!!

43. perc: Ismét a francia térfélen csapatunk! Ketten vezetik rá négy emberre a labdát, végül Sallai Fiolába lövi azt.

10 perc után ment ismét a francia térfélre válogatottunk, de nem jutott el a 16-osig. Egyre nehezebb perceket él át a magyar védekező szekció.

36. Perc: Benzema fantasztikus mozdulattal válik le a védőjéről, de nem kerül helyzetbe, nagyon felpörgeti a találkozót a világbajnok.

33. perc: Mbappé a 16-oson belül négy magyar játékost is kicselez, végül Orbán lábai között a jobb kapufa mellé lövi a labdát.

 

Botka Endre (j) és a francia Kylian Mbappé a Puskás Arénában 2021. június 19-én.<br>Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

31. perc: Benzema a 11 méterre a magyar kaputól szemből érkezik, de rosszul találja el és mellé megy a labda.

29. perc: Nikolics kap hosszú indítást, de Lloris merész kivetődéssel tisztáz előle.

27. perc: Francia szabadrúgás a sorfalban landol. Pont a frissen beállt Nikolicsot találja fejen a labda. Első labdaérintésnek nem éppen ideális, szerencsére nem sérül meg.

24. perc: Szalai Ádámot ápolni kell, a csapatok addig ivószünetre vonulnak a kispadokhoz.

Szalai helyére Nikolics érkezik a 26. percben

A mérkőzés negyedénél megállapítható, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a mérkőzés, mint a Portugália elleni volt.

17. perc: Mbappé 11 méterről lendületből mellé fejel. A franciák is elkezdték a mérkőzést.

16.perc: Kleinheisler távoli erőtlen lövése nem okoz gondot Llorisnak.

14. perc: Mbappé távoli lövését védi Gulácsi, a kipattanó labda lesen találta Griezmannt. Ez volt mérkőzés első nagy helyzete!

Sokkal bátrabban kezd válogatottunk, mint kedden Portugália ellen, igaz a nagy hőség miatt a franciák még nem érték el az „üzemi hőmérsékletüket”.

9.perc: A mérkőzés első szöglete, a francia beívelést Szalai Ádám fejelte ki.

8. perc: A 8. percben találkozik először a labdával Gulácsi kapus.Egy előreívelést fog meg.

Az első 5 percben alig volt játék, a nagy melegben a sok szabálytalanság miatti ápolás okán a franciák még a magyar kapu közelébe sem jutottak.

4. perc: Varane szabálytalankodott Sallaival szemben. A szabadrúgást a sértett végezte el, de a francia védők kifejelték.

1.perc: Sallai Roland révén a magyar válogatott kezdte a mérkőzést.

Kezdődik a mérkőzés!

***

14:30  – Melegítenek a csapatok a Puskás Arénában, a városligeti szurkolói zónában pedig ezrek hűtik magukat a színpad előtt. Párakapuk teszik elviselhetővé a hőséget, továbbá a jeges üdítők. Nemcsak a stadionban, hanem Budapest több pontján is fantasztikus a hangulat. A városligeti szurkolói zóna még nem telt meg, mehetnek oda is szurkolni!

14:15 – A huszonharmadik magyar-francia összecsapás következik.

Az eddigi mérleg nekünk kedvez: 12 magyar siker, 8 francia, 2 döntetlen. Az Európa-bajnokságok történetében Franciaország még soha nem győzte le Magyarországot: három magyar győzelem mellett 1 döntetlen született ebben a sorozatban.

1927. június 12-én a két csapat Budapesten találkozott, és a magyar válogatott történelmi, 13-1-es győzelmet aratott. Gólszerzők: Takács József (6), Orth György, Skvarek György, Kohut Vilmos (2-2), Devaquez (öngól).

Bő félórával a kezdés előtt a két kapitány már megadta a kezdőcsapatot:

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai R. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba, Kanté, Rabiot – Benzema, Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A játékvezető: Oliver Burt Bennett (angol) lesz

A Mandiner Sport (most már mondhatjuk, hogy szokás szerint, hisz másodszor teszi) élőben tudósít a magyar válogatott nagy érdeklődéssel várt újabb Eb-csoportmérkőzéséről. Tartsanak velünk!

Köszöntjük kedves olvasóinkat!

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Orbán Viktor rendkívüli beszéde a magyar függetlenség napján! Videó

Vége, ennyi volt! Somogyi Zoltán a dugó miatt int búcsút a baloldalnak