in , ,

Már megint a magyarok! Európa szájtátva nézte a telt házas Puskás Arénát

A jól végzett munka örömével nyugtázhatta Skardelli György, hogy a két évvel ezelőtti, Uruguay elleni főpróbánál sokkal jobban sikerült az igazi premier, az Európa-bajnokság

A jól végzett munka örömével nyugtázhatta Skardelli György, hogy a két évvel ezelőtti, Uruguay elleni főpróbánál sokkal jobban sikerült az igazi premier, az Európa-bajnokság. A Puskás Arénát megálmodó építészmérnök szerint külföldön is abszolút sikert aratott az új nemzeti stadion. Annál is inkább, mert a megfelelő átoltottságnak köszönhetően csak Budapesten voltak telt házas Eb-meccsek.

 

 

S nyilván az is elégedettséggel töltötte el a szakembert, hogy a stadionokat rendszerint CT-berendezésekre, lélegeztetőgépekre átváltó fanyalgók kinyilatkoztatásai ellenére elsöprő sikert aratott az új Puskás Aréna és persze a magyar válogatott.

„Pozitív gondolkodású ember lévén nem foglalkozom és nem is foglalkoztam az efféle megjegyzésekkel” – árulta el honlapunknak Skardelli György. „Nálam sokkal többet nyom a latban az aréna igazi hozadéka, a nemzetközi elismerés, a boldog szurkolók és az, hogy újra van csapatunk, hiszen egy halálcsoportban mutatták meg a magyar játékosok, hogy mire képesek.

Néhány éve két út előtt álltunk: vagy elfelejtjük a professzionális futballt, vagy az életveszélyessé vált stadionokat mértéktartóan megújítjuk, átépítjük, és újra alkalmassá tesszük arra, hogy otthont adjanak a mérkőzéseknek.

Az utóbbi mellett döntöttünk, s az Eb-siker bizonyítja, hogy jó úton járunk. Nosztalgiával gondolok a régi Népstadionra, a nagy meccsekre, de a friss emlékek most elevenebbek. Hátborzongató volt látni a nemzeti színű zászlókkal borított lelátókat, hallani a szurkolók fergeteges biztatását a portugálok és a franciák ellen. S mivel a lelátók fedettek, szinte hangszóróként felerősödött a biztatás. A holland–cseh találkozóval elköszönt az Eb Budapesttől, de ezt az élményt a két csapat drukkerei is megőrzik. Igaz, a csehek a 2-0-s sikerük miatt boldogabban távoztak.

A 65 éves Kossuth-díjas építészmérnök jelenleg is sportban „utazik”: az Üllői úti Fradi-pálya szomszédságában épülő, 22 ezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnokon dolgozik munkatársaival. A létesítmény jövő januárban, a Szlovákiával közös rendezésű kézilabda Eb-n vizsgázik majd. Távolabbra – egyelőre – nem tervez. Annál is inkább, mert a Puskás Aréna tervezése, kivitelezése hét évig tartott.

Éppen elég dolgom van így is. A szívem csücske a futball, de már csak nézni szoktam a meccseket, pedig húsz-huszonöt éve még rendszeresen játszottam a cégem csapatában. Mára csak szurkoló, igaz, nagyon boldog szurkoló lettem.”
(Jánosy Károly, 888.hu)
Add tovább!

Hova lettél, egykor emberségből példát mutató Hollandia?

Nocsak, Bajnai Gordon háza előtt már folyik az útfelújítás