in , ,

Már megint a magyarok! Európa szájtátva nézte a telt házas Puskás Arénát

A jól végzett munka örömével nyugtázhatta Skardelli György, hogy a két évvel ezelőtti, Uruguay elleni főpróbánál sokkal jobban sikerült az igazi premier, az Európa-bajnokság

A jól végzett munka örömével nyugtázhatta Skardelli György, hogy a két évvel ezelőtti, Uruguay elleni főpróbánál sokkal jobban sikerült az igazi premier, az Európa-bajnokság. A Puskás Arénát megálmodó építészmérnök szerint külföldön is abszolút sikert aratott az új nemzeti stadion. Annál is inkább, mert a megfelelő átoltottságnak köszönhetően csak Budapesten voltak telt házas Eb-meccsek.

 

 

S nyilván az is elégedettséggel töltötte el a szakembert, hogy a stadionokat rendszerint CT-berendezésekre, lélegeztetőgépekre átváltó fanyalgók kinyilatkoztatásai ellenére elsöprő sikert aratott az új Puskás Aréna és persze a magyar válogatott.

„Pozitív gondolkodású ember lévén nem foglalkozom és nem is foglalkoztam az efféle megjegyzésekkel” – árulta el honlapunknak Skardelli György. „Nálam sokkal többet nyom a latban az aréna igazi hozadéka, a nemzetközi elismerés, a boldog szurkolók és az, hogy újra van csapatunk, hiszen egy halálcsoportban mutatták meg a magyar játékosok, hogy mire képesek.

Néhány éve két út előtt álltunk: vagy elfelejtjük a professzionális futballt, vagy az életveszélyessé vált stadionokat mértéktartóan megújítjuk, átépítjük, és újra alkalmassá tesszük arra, hogy otthont adjanak a mérkőzéseknek.

Az utóbbi mellett döntöttünk, s az Eb-siker bizonyítja, hogy jó úton járunk. Nosztalgiával gondolok a régi Népstadionra, a nagy meccsekre, de a friss emlékek most elevenebbek. Hátborzongató volt látni a nemzeti színű zászlókkal borított lelátókat, hallani a szurkolók fergeteges biztatását a portugálok és a franciák ellen. S mivel a lelátók fedettek, szinte hangszóróként felerősödött a biztatás. A holland–cseh találkozóval elköszönt az Eb Budapesttől, de ezt az élményt a két csapat drukkerei is megőrzik. Igaz, a csehek a 2-0-s sikerük miatt boldogabban távoztak.

A 65 éves Kossuth-díjas építészmérnök jelenleg is sportban „utazik”: az Üllői úti Fradi-pálya szomszédságában épülő, 22 ezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnokon dolgozik munkatársaival. A létesítmény jövő januárban, a Szlovákiával közös rendezésű kézilabda Eb-n vizsgázik majd. Távolabbra – egyelőre – nem tervez. Annál is inkább, mert a Puskás Aréna tervezése, kivitelezése hét évig tartott.

Éppen elég dolgom van így is. A szívem csücske a futball, de már csak nézni szoktam a meccseket, pedig húsz-huszonöt éve még rendszeresen játszottam a cégem csapatában. Mára csak szurkoló, igaz, nagyon boldog szurkoló lettem.”
(Jánosy Károly, 888.hu)
Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hova lettél, egykor emberségből példát mutató Hollandia?

      Nocsak, Bajnai Gordon háza előtt már folyik az útfelújítás