in ,

Ez a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

SZABÓ LÁSZLÓ: NEM SZERETNÉNK, HOGY EGY VOLT BŰNÖZŐ KÉPVISELJE AZ ÖNKORMÁNYZATOT

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata. Szabó László, a XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője lapunk megkeresésére kifejtette: volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt többek között magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.

 

 

 

– Amióta Újbudán új vezetés van, a 2019. októberi választások óta folyamatosan jelen van a kerületben a Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda – emelte ki lapunk megkeresésére Szabó László, a XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője. Mint ismert, Czeglédy Csaba ügyvéd ügyé­ben – akit 2017-ben vádoltak meg diákmunkával kapcsolatos kirívó, hatmilliárdos adócsalással – a mai napig nem született jogerős ítélet.

Szabó László részletezése szerint az újbudai önkormányzattal, valamint annak cégeivel kötött szerződéseiknek a típusa eltérő és váltakozó: volt olyan eset, hogy Czeglédy Csaba irodájának okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott Czeglédy magánokirat-hamisítás, adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás, számviteli fegyelem megsértése és más bűncselekmények miatt korábban egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték (amit három évre felfüggesztettek). – Elképesztő, hogy erre sem figyelt az önkormányzat – elevenítette fel a képviselő.

Szabó László korábban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendszerváltás óta nem látott hatalmas összeg, 36 milliárd forint a kerület költségvetése. Szerinte ez a pénz lehetőséget ad nagyon sok olyan szerződés megkötésére, olyan szereplők foglalkoztatására, akik a DK-ban meghatározónak számítanak, mint például a Czeglédy és társai szerződéseire, amelyet eddig nem sikerült semelyik testületi ülésen sem felmondani.

A legutóbbi, decemberi ülésen tárgyaltak arról, hogy a XI. kerület szerződéseit a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával felbontják. A László Imre DK-s polgármesternek pár hete még ultimátumot adó Momentum ebben a kérdésben sem vállalta a véleményét, ezért a zárószavazáson elbukott a javaslat.

Szabó László elmondta azt is, hogy már 2019 novemberében volt felháborodás és nyilvános üzengetés a Momentum részéről, a Fidesz–KDNP frakciója pedig akkor szerzett tudomást arról, hogy egyáltalán van szerződése az önkormányzatnak Czeglédyvel, aki jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

– Nem szeretnénk, hogy egy volt bűnöző képviselje az újbudai önkormányzatot

– fogalmazott Szabó László. A képviselő hozzátette, amióta a baloldali belső feszültségek elcsitultak, az ügyvédi irodával kötött szerződések felmondásáról szóló előterjesztések tárgyalása során a momentumos képviselők csendben vannak, és a tartózkodógombot nyomják meg szavazáskor. – Mi napirenden tartjuk a szerződések felmondását, de amíg a baloldalon nem lesz képviselő, aki emellett szavaz, addig nem tudunk előrébb jutni az ügyben – tette hozzá a frakcióvezető. Kerestük az ügyben az újbudai önkormányzatot is, de lapzártánkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

A kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – Videó

Szijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – Videó