in ,

Szorul a hurok: az ügyészség szerint Czeglédy Csaba az „ördög ügyvédje”

Bűnsegédből tettessé minősítették át a Demokratikus Koalíció jelöltjét.

 

Ma komoly fejlemény történt az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben, amely a Borkai Zsolt-féle – korábban Győr polgármestere volt – sz*xvideó nyilvánosságra hozataláról szól.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményben közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást.

A nyomozók az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították.

A jelenlegi megalapozott gyanú, így a módosított tényállás szerint, a gyanúsított a bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A közlemény nem nevezi meg a gyanúsítottat, csupán következetesen „jogász végzettségű gyanúsítottról” beszél, de korábban arról szóltak a hírek, hogy Czeglédy Csabát meggyanúsították az ügyben bűnsegédként.

A Fővárosi Főügyészség szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott. A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így például a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg – zárul a hatóság közleménye.

FRISSÍTÉS:

Czeglédy Csaba a hvg-nek is nyilatkozott a közleménnyel kapcsolatban. Mint fogalmazott, „ami ma történt, a legsötétebb időket idézi: az ügyészség bűncselekmény határát súroló módon, bizonyítékok nélkül utasította a nyomozó hatóságot, hogy ezt a képtelenséget közöljék. Az időzítés nem véletlen: a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni. Félnek tőlem, de nem félek tőlük”.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Demeter Szilárd is megszólalt: hagyjátok békén Tóth Gabit!

Hát ez ciki! A székelyek nem felejtenek: a „románozó” Sebestyén Balázst nem látják szívesen Csíkszeredán