in , ,

Erős mondatai voltak Orbán Viktor évértékelőjének – Videó

Szinte évszázados évértékelés volt

Nem csak évet, de évtizedet, sőt, ha úgy tetszik, évszázadot is értékelt hagyományos beszédében Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. Kijelentette, hazánk történelmének elmúlt száz évében ez volt a legsikeresebb évtized, míg a jövő feladataként leszögezte: Magyarország nem csak sopánkodni, de tenni is fog a klímavédelem ügyében, ezért akciótervet hirdetett a témában.

Évértékelő LIVE

Évértékelő LIVE

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 16. Februar 2020

 

 

Érdemes a beszédet teljes terjedelmében megnézni, ezért betettük a cikkbe, de összeszedtük az legfontosabb elhangzott témákat és mondatokat is.

A kormányfő beszédét egy rövid megemlékezéssel kezdte a 100 éves Trianon-évforduló kapcsán. Ezzel kapcsolatban megjegyezete:

Trianonnál a magyarok sírját ásták meg, de ott leszünk a sírásók temetésén.

– idézte Apponyi Albertet.

Tekintve, hogy az eddigi évértékelőkön Orbán szinte minden alkalommal tett legalább egy hangzatos jóslatot, Európában körbetekintve jó eséllyel indul idén ez a mondat a versenyen – ha csak idézet is.

„És nem csak élünk, de ki is szabadultunk az ellenséges gyűrű szorításából” – kezdte jelenlegi helyzetünk elemzését Orbán Viktor.

Szerinte ma, 100 évvel a trianoni halálos ítélet után azt látjuk, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan. Az újra nemzeti alapokra állított Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával megtaláljuk a hangot, széles együttműködést, sőt szövetségeket is alakíthatunk.

A történelem újra megadta az esélyt, hogy a közép-európai népek új szövetségi rendszert építsenek ki

– mondta, és hozzátette: „így a keletről és nyugatról fenyegető veszélyekkel szemben is megvédhetjük magunkat – értékelte hazánk külpolitikai helyzetét a kormányfő”.

Aki sohasem látott medvét, az nem is fél tőle.

Orbán Viktor a fiatalokról is beszélt, illetve inkább hozzájuk. Megjegyezte, hogy megérti, hogy az elmúlt 10 évben felnőtt egy olyan fiatal generáció, akiknek nem mond semmit, hogy „őszödi beszéd”, és a „nokiás dobozról” is csak egy telefon jut az eszébe, vagy még az sem.

Fiataloknak: jó ha tudjátok, hogy a medve nem játék.

Nemzeti konzultáció indul Gyöngyöspata és a börtönbiznisz kapcsán

Pont akkor kavart be a bírósági ítélet, mikor már megindult egy pozitív folyamat, és cigány származású magyar családok títezrei találtak vissza a munkába.

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy a bírói ítélet felkavarta az állóvízet, amikor szegregáció miatt pénzügyi kártérítést ítélt meg.

A kormányfő szerint cigány származású magyar családok tízezrei kerültek vissza a munka, és megkezdődött egy pozitív folyamat.

Fő cél, hogy továbbra is felszámoljuk a szegénységet Magyarországon

– tette hozzá.

Ebbe az ígéretes folyamatba vágott bele a bírósági ítélet. Szintén Soros György pénzelte a pert kezdeményező szervezetet – mondta a kormányfő.

Előnyt és előjogot sem adhat a származás

– mondta Orbán Viktor.

Az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében.

Az adócsökkentés politikája bevált” – kezdte gazdasági teljesítményünk elemzését Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott: „a magyar elszokott attól, hogy sikeres népként tekintsen magára”. Hobót idézte: „oly sokáig voltunk lenn, hogy nem is tudjuk, milyen fenn”.

Az elmúlt tíz év eredményeit kifejtve Orbán Viktor hangsúlyozta:

A külső és belső egyensúly megtartása melletti fenntartható növekedés egyetlen másik évtizedre sem volt jellemző az elmúlt 100 év során.
 • A sérülékeny csoportokat sikerült szinte kivétel nélkül munkához juttatni,
 • a bérek megindultak felfelé, a minimálbér és bérminimum értéke megduplázódott,
 • 2019-ben minden idők legtöbb beruházásáról született döntés,
 • tavaly megdőltek az exportrekordok is: lakosságszámot tekintve a világviszonylatban Magyarország exportban a 34. helyen áll,
 • ráadásul mindez úgy, hogy európai mércével mérve a vagyoni egyenlőtlenségek mérsékeltek maradtak, vagyis a növekedés előnyei a társadalom széles rétegeihez is eljutottak.
Mindezt egy tízmilliós ország érte el. Van-e nyilvánvalóbb bizonyítéka a tehetségnek és a szorgalomnak?

–tette fel a kérdést.

 

 

A klímavédelem egyenesen keresztény, hazafias kötelességünk!

Aranykor helyett riadót fújt a miniszterelnök. Nemzetközi sajtótájékoztatójához hasonlóan Orbán Viktor egyik legnagyobb hangsúlyt itt is – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a könyezet és klímavédelemre helyezte.
Most viszont egy részletesebb programmal is előállt – amivel kapcsolatban viccesen megjegyezte, hogy reméli, hogy ezt a programot 2030-ban még rajta fogják tudni számon kérni.
A természetvédelmi akciótervről a következők derültek ki:
 • július 1-től megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása,
 • betiltják az egyszer használatos műanyagokat,
 • megtisztítják a hazai vizeket a műanyag-hulladéktól,
 • a következő két évben 32 milliárd forintot juttatnak a kkv-nak
 • 27 százalékra növelik az ország erdősített területeit, minden újszülött után 10 fát ültetnek majd,
 • meghatszorozzák a naperőművek kapacitását,
 • támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését,
 • 2022 után csak elektromos buszok állhatnak forgalomba,
 • és végül lenyeg mintára zöld államkötvényt is bevezet az ország, ebből a pénzből csak klímavédelmi célokat lehet majd támogatni.
Cselekedjünk, ne csak sopánkodjunk

– zárta a témát a miniszterelnök.

90 ezerrel több gyerek született, mintha maradtak volna a 2010 előtti tendenciák

Orbán Viktor következő témája a családvédelem volt. Az elmúlt év eredményeinek ismeretetése mellett (csúcson van a házasságkötések száma, és történelmi mélyponton van a válások és a terhességmegszakítások száma) belengetett néhány újabb pontot is:

Tudom, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az szja-mentességet.” – mondta a miniszterelnök.

Azt is tudom, hogy a szülés első felében ma az anyák az előző évi átlagkeresetük 70 százalékát kapják, és ezt 100 százalékra kellene emelni, s akkor a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna

– tette hozzá.

Megemlítette Orbán Viktor a fiatalok körében bevezetett ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát is, hozzátéve, hogy ezt ki kellene terjeszteni a gyesen, gyeden lévő édesanyákra is.

„A népességcsökkenés sajnos ennek ellenére nem állt meg, de jelentősen mérséklődött”– tette hozzá. Ha valóban fordulatot akarunk, akkor át kell lépnünk a Rubiconon. Anyagilag is jól kell járnia azoknak, akik gyermeket vállalnak.

 

 

 

Alul kisnyilas gatya, rajta szivárványszínű kitűző.
A kampányok véget értek, most az országépítés korszaka jön. Orbán Viktor elmondta, hogy nem dugják homokba a fejüket, és látják, hogy az ellenzék készül 2022-re, és mindent megtesznek, hogy sikert érjenek el.
A kormányfő szerint fontosabb törődni Magyarországgal. ha a nemzet jól teljesít, akkor a dicsőség a kormányé. A feladat, hogy a nemzetet felkészítsük a következő időszak nagy próbatételeire – tette hozzá a kormányfő.
Ilyen 100 év után itt állni annak a bizonyítéka, hogy az Úristennek tervei vannak velünk
– zárta 22. évértékelőjét Orbán Viktor.
(888.hu)
Oszd meg másokkal is!

A szektás Márki-Zay máris szétverte Hódmezővásárhelyt – Megszorítások, leállított fejlesztések

Az LMP már őrjöng – Orbán Viktor klímavédelmi akciótervet is hirdetett – Íme a részletek