in ,

Ellenzéki összef*sás 2.0 – Fából vaskarika lenne a teljes ellenzéki összefogás

Óriási zsákutca lenne az elelnzék részéről, ha közösen állítanának jelölteket a 2018-as országgyűlési választáson.

Fából vaskarika lenne a teljes ellenzéki összefogás

 

Óriási zsákutca lenne az elelnzék részéről, ha közösen állítanának jelölteket a 2018-as országgyűlési választáson. Mindezt nemcsak a Századvég legfrissebb felmérése, hanem az időközi választások is alátámasztják.

 

Nemcsak az időközi választási eredmények bizonyítják, hanem a Századvég legfrissebb kutatása is egyértelműen alátámasztja azt, hogy az ellenzéki jelöltek koordinált indulása inkább vinne, mint hozna a teljes hitelességi válságbe került ellenzéki oldalnak. A kutatásból világosan kiderült, hogy abban az esetben, ha a baloldali pártok kölcsönösen lépnének vissza egymás javára, akkor is az MSZP-sek és a DK-sok nagyjából 10-10 százaléka nem szavazna egy ilyen konstellációra.

Forrás: Századvég

Azt az opciót is megvizsgálták a felmérésben az ellenzék egy jobbikos politikust támogatna. A Jobbik kivételével minden ellenzéki párt a szavazótáborának legalább kétharmadát veszítené el egy közös jobbikos jelölt állítása esetén: az Együtt szavazóinak 86 százaléka, az MSZP szavazóinak 82 százaléka, a DK támogatóinak 71 százaléka, míg az LMP táborának 69 százaléka, döntene úgy, hogy ez esetben nem venne részt a választáson, inkább fideszes jelöltre szavazna, vagy bizonytalanná válna.

A Századvég felmérését a 2017-ben tartott több időközi választás is alátámasztotta. Idén januárban Szentendrén egy olyan körzetben sorakozott föl a baloldal és a Jobbik egy közös jelölt mögé, ahol aszámok alapján lett volan esélyük a győzelemre. Azonban a szavazatok ott sem adódtak össze automatikusan, így pedig a Fidesz –KDNP helyi jelöltje győzött. Szarvason a baloldal nem indított jelöltet, míg a Jobbik ringbe szállt, mégis az MSZP és a DK szavazói nem voskoltak a nyíltan antiszemita párt elöltjére.

 

(origo.hu)

 

Puzsér for president? – Újabb MSZP-s jelölt?

Ők támadták meg a szegedi Fideszeseket – mutatjuk