in ,

ELLENÁLLÁS. Soros ezt is beszopta – Szlovákia továbbra is elutasítja a kötelező migránskvótát

Robert Fico utódja, Peter Pellegrini erről csütörtökön Brüsszelben beszélt.

 

Robert Fico utódja, Peter Pellegrini erről csütörtökön Brüsszelben beszélt.

Pellegrini egynapos brüsszeli bemutatkozó látogatását követően Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, Szlovákia nem pusztán nemet akar mondani a migrációt érintő uniós intézkedésre, hanem alternatívákat kíván bemutatni, más megoldási lehetőségeket találni, amelyek útján kifejezheti a szolidaritását — írja az MTI.

Szlovákia nem változtatta meg véleményét az uniós menekültpolitika egyes intézkedéseivel kapcsolatban, teljesen világos, hogy továbbra is ellene van a migránsok kötelező kvóták alapján történő elosztásának”

— jelentette ki Peter Pellegrini.

Aláhúzta, az uniós bizottság számíthat Szlovákiára, amely egyenesen kimondja véleményét akkor, ha egyetért valamivel, és akkor is, ha véleménye szerint a dolgok rosszul alakulnak. Szlovákiának határozott javaslatai lesznek, konstruktív és megbízható partnere lesz az Európai Bizottságnak a fontos, Európa előtt álló, halaszthatatlan válaszokat igénylő kérdések megoldásában.

Támogatni fogja a bizottság munkáját egyebek mellett olyan aktuális kérdések megoldásában, mint a kereskedelmi vita az Egyesült Államokkal, valamint aktívan részt kíván venni a 2020 utáni uniós költségvetés kialakításában is. Ezen a területen azonban nagyfokú rugalmasságra van szükség saját és a közös célkitűzésekről való döntésekben, ugyanis az egyes tagországoknak eltérő területek lehetnek fontosak — emelte ki.

Jean-Claude Juncker beszédében hangsúlyozta, Szlovákia központi szerepet tölt be az Európai Unióban.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Még az ATV is kénytelen beismerni: nem talál csalásra utaló jeleket a választási jegyzőkönyvekben az ellenzék

HOPPÁ – Plácido Domingo is gratulált Orbán Viktornak