in ,

Egri vízilabda – Mirkóczki tönkretette, a kormány pedig megmentette a csapatot

Külön kormányrendelet alapján 300 millió forintot kap az Egri Vízilabda Kft.

Csütörtökön késő este jelent meg a Magyar Közlöny idei legfrissebb, 116. száma, benne az Orbán Viktor kormányfő által aláírt kormányrendelettel “az egri vízilabdasport további működéséhez szükséges forrás biztosításáról”.

Mint azt korábban az Egri Vízilabda Kft. csődjével kapcsolatban megírtuk, és Szécsi Zoltán ügyvezető elnök az Eger Híreknek megerősítette, a klub előző vezetése – nevezetesen Bárány Attila – által kötött szerződések között nem egy olyan akadt, amely piaci alapon semmiképpen sem indokolható.

Az említett szerződésekkel kapcsolatos visszásságok komoly szerepet játszottak abban, hogy a klub csődöt jelenthetett.

A klub fizetésképtelenségében még egy tényező játszik igen komoly szerepet, ez pedig az önkormányzati támogatás hiánya.

Az elmúlt években ugyanis április 15-ig beérkezett a céghez a megítélt 68 millió forint, de hiányzik a kasszából, hasonlóan az Eger Termállal, 32 millió forint értékben kötött reklámszerződésből befolyó összeg is.

Ezek együttes következménye, hogy a cég minden alkalmazottját kénytelen volt rendkívüli felmondással elbocsátani, illetve az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai társadalmi munkában dolgoznak tovább.

Mentőöv a kormánytól

A jogszabály szerint a kormány egyetért az egri vízilabdasport mint hagyományosan kiemelkedő vidéki sportági utánpótlásbázis és ezzel összefüggő eredményes sportszakmai tevékenység támogatásával.

Ezért az Egri Vízilabda Kft. tartozásának konszolidálásához legfeljebb 245 millió forintot biztosít a költségvetési törvény megfelelő helyét megjelölve forrásként.

Az Egri Vízilabda Klub sportszakmai feladatainak támogatására legfeljebb 55 millió forintot kap.

A rendelet szerint a pénzzel el kell számolni, a fel nem használt vagy nem rendeltetésszerűen elköltött összeget vissza kell fizetni.

Mindkét feladat végrehajtási határideje: azonnal. A felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrás minisztere – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

(egerhirek.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Látványosan romlik Budapest közbiztonsága – 2 halott egy brutális késelésben a Deák téren

Jajj, neeee! Pulai megint a képernyőn a Hír Tv-n! Nem kérjük!