in ,

„Drága a Balaton” – Kalapozzunk össze egy hétre valót az egykori Heti Hetes ,,nyomorgóinak

Bognár Zsolt írása

Hajdu Steve Gálvölgyi Jánossal együtt, de egymástól teljesen függetlenül sopánkodott a magyar tenger partján uralkodó áldatlan állapotokról.
Ez a fanyalgási szokás minden nyár elején indul és az egész szezonban kitartó balos divat hóbort. Erre abból következtetek, hogy mindketten szinte azonos időben kezdtek aggódni a Balaton drágasága miatt. A Heti Hetes egykori nagyokat mondóinak ennyi jutott. A hergelés, ahogy egykoron is tették.

Gálvölgyi Jánosnak a balatoni lángosnak az ára feküdte meg a gyomrát látatlanban is, imígyen:
,,Soha nem gondoltam, hogy a luxustermékek közül nem valamelyik olasz vagy francia divattervező ruháját vagy táskáját említik, hanem a lángost.”

Hajdu Steve erre azzal kontrázott, hogy:
,,Jelenleg drágább hely a világon nincs a Balatonnál…”
Ez hihetetlen! Mintha a balos pártközpont adná ki az ukázt a túlfoglalkoztatott művészcsoportja tagjainak, hogy miért is kell siránkozniuk.

Gálvölgyi a mallorcai nyaralás költségével vetekedőnek véli a balatonit, ezért még a környékét is elkerüli a magyar tengernek.

Hajdu Steve ugyan odamerészkedett, de csak azért, mert a rokonok megszánták és befogadták, így a szállásért nem kellett fizetnie.

Szem nem marad szárazon. A múltban és a jelenben is két agyon foglalkoztatott magyar színész mélyeket sóhajt és lemondóan piheg a világunk drágasága, ebből következő tarthatatlansága miatt.
Könyörgöm, kalapozzunk össze legalább egy heti balatoni Hawaii-t mindkettőjüknek. Egyetlen feltétellel: Reggel, délben és este is az egy hét alatt csak lángost ehetnek, hogy utána jó ideig ne hiányozzon nekik a számukra megfizethetetlen magyar specialitás.
Ígéretemet adom, hogy a tejföl és a sajt, valamint a fokhagyma árát a saját pénztárcám terhére vállalom helyettük.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Még több Farkasházy, még több kétharmad!

A magyar színész nekiment Lattmann Tonyónak is – A balliberális ótvarság csak hegesedéssel gyógyuló képviselője, Lattmann Tamás