in ,

Vége a győri összefogásnak! A Jobbik megszívatta a balliberális ellenzéket! Kivonta magát a győri Jobbik az ellenzéki „moslékszövetségből”, csak a Fidesz jelöltje marad

A párt győri alapszervezetének elnöke a Facebook-oldalán azt közölte, hogy kilépett a Jobbik négy egyéni választókerületi képviselőjelöltje az ellenzéki összefogásból Győrben.

Fodor Roland bejegyzése szerint „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”. Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Az összefogáshoz azért csatlakoztak – írja –, mert így terveik szerint a „nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük „– minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba”. Hozzátette, hogy

>értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan.

Fodor Roland elnézést kért mindazoktól, akik az elmúlt időszakban azt hitték, hogy képesek lennének egy teljesen alkalmatlan DK-s polgármesterjelölt mögé beállni.

A párt lépésével az adott körzetekben nem lesz összellenzéki jelölt a Fidesszel szemben, mivel a megállapodás szerint ott a Jobbik képviselte az ellenzéket.

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)