in ,

Bréking! Merényletet terveztek a szerb elnök ellen

Nemzetközi bűnözői csoport tagjai Aleksandar Vučić szerb elnök ellen terveztek merényletet, amit februárban hajtottak volna végre

Nemzetközi bűnözői csoport tagjai Aleksandar Vučić szerb elnök ellen terveztek merényletet, amit februárban hajtottak volna végre – írja a V4NA Hírügynökség. Mint Alekszandar Vulin belügyminiszter fogalmazott: az egyik európai uniós tagállam rendőrségi tisztségviselője értesítette a szerb rendőrséget arról, hogy egy több ország állampolgáraiból álló bűnszervezett meg akarja gyilkolni Aleksandar Vučićot.

A szerb belügyi tárca vezetője szerint a bűnszervezet élén a montenegrói állampolgárságú Radoje Zvicer áll, aki a kavacsi maffiaklán vezetője. Ellene Szerbiában már korábban elfogató parancsot adtak ki. A belügyminiszter aláhúzta: Zvicer nevéhez kábítószercsempészet és -árusítás, valamint Szerbiában és Montenegróban elkövetett gyilkosságok fűződnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy Zvicer saját maga tervelte-e ki a merényletet, vagy politikai indíttatás is van a háttérben. Ezt majd a nyomozásnak kell kideríteni – tette hozzá Alekszandar Vulin.

A belügyminiszter sajtótájékoztatóján biztosította a polgárokat, hogy mindent megtesznek, hogy megőrizzék az alkotmányos rendet és az emberek normális életét az országban, emellett Vucsics elnök életét és biztonságát  – írja a V4NA Hírügynökség. Az információk szerint a merényletet február első felében hajtották volna végre a szerb államfő ellen. Ana Brnabić szerb miniszterelnök szerint a mostani az eddigi legkomolyabb merényletkísérlet, amit Alekszandar Vučić ellen terveztek. A miniszterelnök kiemelte: a bűnszervezet tagjai a környező országokból származnak, sőt az Európai Unióból is. Megerősítette, hogy a csoport élén Radoje Zvicer áll, de a kormányfő szerint Zvicer mögött is van valaki. A miniszterelnök szerint lesznek olyanok, akik gúnyolódni fognak ezen, de a helyzet komolyságát bizonyítja, hogy az információt írásos formában kapta Szerbia az Európai Unió illetékeseitől.

 

Az illetékes szolgálatok megerősítették az államfő védelmét – jelentette be a Prva TV-nek adott interjújában a szerb miniszterelnök. Ana Brnabić egyben köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik éjt nappallá téve segítenek a biztonság megőrzésében. A bűnügy nem ismer határokat, ezt bizonyítja, hogy a szervezetnek több országból származó tagjai vannak – jelentette ki, hozzátéve: hogy ki lehet a Zvicer mögött álló személy, aki a megbízást adta, azt a nyomozás kell, hogy kiderítse. Mindez azonban másodlagos, a legfontosabb az elnök életének védelme – fűzte hozzá Brnabić. A fenyegetések ellenére Alekszandar Vučić napirendjében nem lesz változás – mondta. Bármire is figyelmeztetnek a biztonsági szolgálatok, a szerb elnöknek tervei és céljai vannak. Autópályákat fog átadni, még akkor is, ha az életveszélyes is lehet – tette hozzá a kormányfő. Brnabics azt mondta: lehet drámaian hangzik, mégis ez az igazság. A miniszterelnök arra a kérdésre nem adhatott választ, hogy mely európai uniós országból érkezett a merénylet tervéről szóló figyelmeztetés. A szerb elnök akkor haragította magára Zvicert és a hozzá hasonlókat, amikor korábban harcot hirdetett a maffia ellen. Akkoriban Zvicer és az ő főnökei, valamint más bűnszervezetek hitetlenkedéssel fogadták az akciót – mondta Ana Brnabić. Vucsics a szerb biztonsági szolgálatokkal közösen felbomlasztotta ezt a bűnszervezetet Szerbiában, ezáltal tönkretette az ügyleteiket. Alekszandar Vučić akkoriban úgy fogalmazott: a maffia nem lehet erősebb az államnál. A mostani merényletkísérletről szóló információ után a szerb elnök Instagram oldalán posztolt. Azt írta: nincs visszavonulás. Legyőzzük őket, mindannyiukat. Közösen – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

Add tovább!

Kórházbezárás – Az új bűvös liberális szó=centralizáció. Ami nem más, mint kórházbezárás

Így gurul a rendőr a lépcsőn Brüsszelben – Aggódunk a jogállamiságért – Videó